Αλεξάνδρα Σταματοπούλου - Συγκινεί η Παραολυμπιονίκης: «Μέχρι τα 7,5 δεν μιλούσα, δέχθηκα bullying μέχρι και ξυλοδαρμό»

Τι αποκάλυψε η χρυσή Παραολυμπιονίκης

Ελένη Μπορμπόλη
GLOMEX
GLOMEX

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, η Ελληνίδα Παραολυμπιονίκης που κατόρθωσε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στην κολύμβηση, τερματίζοντας πρώτη στο ύπτιο, διανύοντας τα 50 μέτρα σε μόλις 50,12 δεύτερα.

Όπως αποκάλυψε η σπουδαία αθλήτρια, αυτή ήταν και η τελική εμφάνιση της καριέρας της, κλείνοντας έτσι ένα πραγματικά χρυσό κεφάλαιο και δίνοντας μια σημαντική πρωτιά στην χώρα μας.

«Τι τέλος, πραγματικά. Έβαλα τα κλάματα και μόνο που το σκέφτομαι, έχω παλέψει τόσο πολύ, είχαμε τόσες ατυχίες και όμως λέγαμε ότι έχουμε ψυχή. Μία μέρα πριν, η συναθλήτριά μου Δώρα Ποιμενίδου, μου έδωσε ένα γούρι, το οποίο πραγματικά μάλλον μου έφερε τύχη και πήραμε την πρώτη θέση. Για μένα ήταν η τελευταία χρονιά. Ήθελα να τα δώσω όλα για όλα. Είχα θέμα με τον πνεύμονά μου, δεν μπορούσα να μιλήσω για τίποτα, έγραφαν αυτά που ήθελαν να γράψουν και τους έλεγα “Ησυχία, στο τέλος θα δώσουμε ό,τι είναι να δώσουμε”. Και το δώσαμε», δήλωσε η ίδια αμέως μετά την νίκη της, προτού ξεσπάσει σε κλάματα χαράς.

Δείτε επίσης: Αντώνης Τσαπατάκης: Μας ξεναγεί στο Ολυμπιακό Χωριό και δείχνει τα κρυφά «εμπόδια» που αντιμετωπίζουν οι Παραολυμπιονίκες

Τι αποκάλυψε για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια η Παραολυμπιονίκης, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου

Δυστυχώς, όμως, η ζωή της Αλεξάνδρας Σταματοπούλου ήταν πολύ δύσκολη, ιδίως κατά την διάρκεια των σχολικών της χρόνων, καθώς δέχτηκε έντονη σωματική και λεκτική βία. Όπως αποκάλυψε και η ίδια σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα, Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου:

«Δεν μιλούσα καμία γλώσσα. Άργησα να μιλήσω, ούτε τη μητρική μου γλώσσα μπορούσα. Μίλησα 7,5 ετών, οπότε στα σχολικά χρόνια όταν βλέπουν ένα παιδί να μη μιλά και να μην μπορεί να εκφραστεί και να πει τι το δυσκολεύει, ήταν ο εύκολος στόχος για να δεχθεί bullying, κοροϊδία. Δεν το κατανοούσα ακριβώς. Εγώ προσπαθούσα να φτάσω τις ηλικίες, αλλά εδώ δεν είχα κατακτήσει πρώτα άλλες δεξιότητες. Για μένα κάθε βήμα ήταν δύσκολο. Προσπαθούσα όλα αυτά να τα ισορροπήσω.

Κάποια στιγμή στο γυμνάσιο έφτασε στο peak. Μέχρι ξυλοδαρμοί. Όταν έγινε αυτό που έγινε με την υγεία μου, είπα τι άλλο να γίνει; Ε, θα με δείρετε. Και; Όταν εγώ άρχισα να μη φοβάμαι, έλεγα ότι μου έχει συμβεί κάτι στη ζωή μου. Θες να κοροϊδέψεις; Κάνε το. Άρχισα κι εγώ να μη δείχνω τόσο φόβο, γιατί δείχνουμε τον καθρέφτη μας πολλές φορές, τον φόβο μας και τα βιώματά μας. Φτάνεις στο τέλμα και λες δεν έχω κάτι άλλο. Κι αν με δείρεις τι θα γίνει;», εξομολογήθηκε η Παραολυμπιονίκης.

Δείτε το βίντεο: