Κακοκαιρία Atena: Κλειστά σχολεία αύριο σε 5 περιοχές της χώρας - Πότε θα γίνει ο αγιασμός

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Ελένη Μπορμπόλη
ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/EUROKINISSI
ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/EUROKINISSI

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, τα σχολεία, σε 5 περιοχές της χώρας, εξαιτίας της κακοκαιρίας Atena, η οποία θα συνεχίσει να εξελίσσεται μέσα στις επόμενες ώρες.

Υπενθυμίζουμε ότι το άνοιγμα των σχολείων μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και ο αγιασμός έχει προγραμματιστεί για αύριο και θα πραγματοποιηθεί κανονικά, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι περιοχές όπου η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» περισσότερο.

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία αύριο, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου

Έπειτα από σχετική ανακοίνωση των αρμόδιων περιφερειών, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου, στις εξής 5 περιοχές της χώρας:

  • Ανατολική Μακεδονία Θράκη
  • Σαμοθράκη
  • Θάσος
  • Λήμνος
  • Άγιος Ευστράτιος

Σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη, ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα αργότερα από το προγραμματισμένο, δηλαδή την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου. Στη Λήμνο, ανακοινώθηκε ότι ο αγιασμός θα γίνει την Πέμπτη με την προϋπόθεση όμως ότι θα το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

«Έχοντας υπόψη το επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την περιφέρεια ΑΜΘ, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αποφασίζουμε για αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων κατά μια ημέρα, σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι προγραμματισμένοι αγιασμοί μεταφέρονται για την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Δείτε αναλυτικότερα τον καιρό σε όλη την Ελλάδα - Μέχρι πότε θα διαρκέσουν τα φαινόμενα

Πού θα χτυπήσει χειρότερα η κακοκαιρία

«Όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο μεγάλος είναι ο όγκος νερού. Προς το ροζ και το βαθύ μπλε μιλάμε ότι σε διάρκεια τρίωρου ξεπερνάμε ακόμη και τους 50-60 τόνους νερού ανά στρέμμα. Είναι τιμές επικίνδυνες που μπορούν να δώσουν πλημμυρικά επεισόδια σε τοπικό επίπεδο. Θέλει μια προσοχή. Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν τις επόμενες ώρες και τουλάχιστον μέχρι και αργά το απόγευμα είναι η δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα: Από τον Κορινθιακό και πιο βόρεια. Θέλει προσοχή σε αυτές τις περιοχές», είπε ο κ. Μαρουσάκης.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι το μέτωπο κακοκαιρίας θα κινηθεί πιο ανατολικά. Οι καταιγίδες αναμένονται στο ανατολικό Αιγαίο και τη βορειοανατολική Ελλάδα, δηλαδή ανατολική Μακεδονία, Θράκη, ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα, πολύ πιθανό να δέχονται, κατά διαστήματα, μεγάλο όγκο νερού.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ασταθής την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη αναμένονται και νέες καταιγίδες.

Δείτε την πρόγνωση: