Η Άννα Φόνσου αποκαλύπτει: «Μου στοίχισε τόσο πολύ ο θάνατος του, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου»

Τι είπε για τον θάνατο του Σπύρου Μερκούρη

Ελένη Μπορμπόλη
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε η Άννα Φόνσου στην εφημερίδα Espresso και τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα. Η εμβληματική ηθοποιός άνοιξε την καρδιά της και μίλησε με μεγάλη τρυφερότητα για τον είμνηστο αδελφό της Μελίνας Μερκούρη, Σπύρο, και το πώς η ίδια βίωσε τον χαμό του.

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσε η Άννα Φόνσου

Θέλω να μου μιλήσεις για τον Σπύρο Μερκούρη, τον αδελφό της Μελίνας.

Ήταν ο έρωτας μου. Με βοήθησε πάρα πολύ στο Σπίτι του Ηθοποιού και ήταν επίτιμος πρόεδρος. Ο Σπύρος είχε όλα τα προσόντα του καλού ανθρώπου. Διανοούμενος, ήρεμη δύναμη και μεγάλη προσωπικότητα. Πίστεψε πάρα πολύ σε μένα. Ήμασταν μαζί 10 ολόκληρα χρόνια!

Όταν πέθανε, πως ένιωσες;

Κυριακή πρωί, ήμασταν μαζί στο Κολωνάκι και έπινε βότκα. Μάλιστα, του έκανα παρατήρηση, γιατί το βράδυ θα βγαίναμε. Φεύγει για να πάει στο σπίτι του και το απόγευμα μού τηλεφωνεί και μου λέει: «Από τη βότκα έχω έναν πονοκέφαλο βαρύ». Του λέω, λοιπόν, να ακυρώσουμε το βραδινό. Το επόμενο πρωί, που του τηλεφωνώ, είναι η γυναίκα του, η Αλεξία και μου λέει κλαίγοντας: «Πάμε τον Σπύρο στο νοσοκομείο».

Τρέχω, πάω στο νοσοκομείο, ήταν αναίσθητος. Οι γιατροί μας είπαν ότι θα συνερχόταν. Μια μέρα μετά πέθανε και δύο μήνες μετά «έφυγε» και η σύζυγος του. Μου στοίχισε τόσο πολύ, που έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Θα τον τιμώ και θα τον θυμάμαι όσο ζω!

Δείτε επίσης: Άννα Φόνσου: «Ήμουν φτωχό κορίτσι, με γάιδαρο πήγαινα στη Βαρβάκειο φρούτα από την Τήνο... Μετά παντρεύτηκα πλούσιο»

Μεταξύ άλλων, η Άννα Φόνσου μίλησε και για τον Ανδρέα Κούρκουλο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Του χρωστάω πολλά του Ανδρέα. Με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου. Χάρη στον Ανδρέα έπαιξα στην πρώτη μου ταινία, «Το αγοροκόριτσο», και με έμαθε ο κόσμος. Παίζαμε τότε μαζί στο θέατρο και είχε έρθει ο παραγωγός της ταινίας για να πει στον Μπάρκουλη ότι η Βουγιουκλάκη δεν θέλει να παίξει στο «Αγοροκόριτσο», αλλά θέλει να παίξει στη «Μουσίτσα». Και του λέει ο Μπάρκουλης: «Για δες αυτή τη μικρή». Την επόμενη μέρα πήγα στα γυρίσματα της ταινίας, στην οποία δεν έπαιξε ο Μπάρκουλης γιατί έπαιξε με την Αλίκη στη «Μουσίτσα», κι εγώ με τον Αλεξανδράκη παίξαμε στο «Αγοροκόριτσο». Εγώ του Ανδρέα τού χρωστάω πολλά και λυπάμαι πολύ για όλα όσα τον είχαν κατηγορήσει στο παρελθόν. Και μου έλεγε: «Δεν σκέφτομαι εμένα, αλλά τι θα ακούει αυτό το παιδί όταν θα έχω φύγει από τη ζωή».