Μεγάλη διάκριση για το Famagusta: Ο 10χρονος Ανδρέας Χριστοδούλου βραβεύτηκε στο Βατικανό

Βραβείο κινηματογράφου για 4 συντελεστές της σειράς

Ελένη Μπορμπόλη
Mega
Mega

Μια ακόμα μεγάλη διάκριση κέρδισε η επιτυχημένη σειρά ελληνοκυπριακής παραγωγής, Famagusta, καθώς 4 από τους συντελεστές της βραβεύτηκαν στο Βατικανό.

Συγκεκριμένα, ο Αντρέας Γεωργίου, ο Κούλλης Νικολάου και η Βάνα Δημητρίου έλαβαν το Βραβείο Κινηματογράφου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ ο 10χρονος Ανδρέας Χριστοδούλου από την Κύπρο έλαβε το Βραβείο Κινηματογράφου – Θεάτρου (Κατηγορία Νέων).

Σημειώνουμε ότι οι Γεωργίου, Νικολάου και Δημητρίου είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης, έχοντας δημιουργήσει μεγάλο αριθμό δημοφιλών σειρών που έχουν κατακτήσει τις καρδιές των τηλεθεατών. Η απόφασή τους να επιλέξουν ένα ιδιαίτερα ταλαντούχο παιδί με σύνδρομο Down για το casting του Famagusta φανερώνει την ευαισθησία και την πίστη που έχουν στις ικανότητες των παιδιών με ιδιαίτερες ανάγκες, αλλά αποτελεί και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα προς την κοινωνία.

Δείτε επίσης: Αντρέας Γεωργίου – Το μήνυμά του στον Ερντογάν μετά το «μπλόκο» της Τουρκίας στη σειρά Famagusta στο Netflix

famagusta

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

Το Ίδρυμα “VEXILLUM” & Τα Διεθνή Βραβεία VEXILLUM SCIACCA” έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην Τελετή Βραβεύσεων Διεθνών Προσωπικοτήτων που θα λάβει χώρα το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, στις 17:30, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Urbaniana στην πόλη του Βατικανό – οδός Urbano VIII, 16 – Ρώμη.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί υπό την παρουσία του Εξοχότατου Καρδιναλίου Raymond Leo Burke Επίτιμου Προέδρου του Ιδρύματος “Vexillum”, καθώς και εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Μερικά λόγια για τους συντελεστές του Famagusta

Δείτε παρακάτω ένα σύντομο βιογραφικό των βασικών συντελεστών της επιτυχημένης σειράς του Mega.

Ανδρέας Χριστοδούλου

Ο Ανδρέας γεννήθηκε με σύνδρομο Down στη Λευκωσία το 2014. Είναι ένα ιδιαίτερα κοινωνικό παιδί με πολλά ενδιαφέροντα και υψηλή αντιληπτική ικανότητα. Είναι μαθητής της Β' Δημοτικού και είναι ιδιαίτερα αγαπητός εντός και εκτός σχολείου. Δηλώνει ενθουσιασμένος για την συμμετοχή του στην σειρά Famagusta.

xristodoulou
Βαγγέλης Γκικόπουλος

Ανδρέας Γεωργίου

Ο Ανδρέας Γεωργίου γεννήθηκε στην Αγγλία το 1982 και μετακόμισε στην Κύπρο σε νεαρή ηλικία. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός, αλλά γρήγορα κατάλαβε πως το μεγάλο του πάθος ήταν η σκηνοθεσία. Έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία και την παραγωγή πολλών επιτυχημένων σειρών, όπως το Μπρούσκο, το Τατουάζ και το 8 Λέξεις, σειρές που τον καθιέρωσαν ως ένα από τα πιο ταλαντούχα μυαλά της ελληνικής τηλεόρασης.

Κούλλης Νικολάου

Ο Κούλλης Νικολάου γεννήθηκε στην Κύπρο και είναι ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς και παραγωγούς σε Ελλάδα και Κύπρο. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός αλλά γρήγορα επεκτάθηκε στη σκηνοθεσία και την παραγωγή. Η συνεργασία του με τον Ανδρέα Γεωργίου είναι μακρόχρονη και οι δυο τους έχουν δημιουργήσει μερικές από τις πιο εμβληματικές τηλεοπτικές επιτυχίες.

Βάνα Δημητρίου

Η Βάνα Δημητρίου είναι μια από τις πιο καταξιωμένες σεναριογράφους στην Ελλάδα, γνωστή για την δημιουργία καθηλωτικών σεναρίων, σε σειρές όπως το Μπρούσκο, το Τατουάζ και η Γη της Ελιάς. Η συνεργασία της με τον Ανδρέα Γεωργίου και τον Κούλη Νικολάου έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα καρποφόρα, με το σενάριό της να αποτελεί τη βάση για την επιτυχία κάθε σειράς.

Δείτε το τελευταίο τρέιλερ της σειράς Famagusta: