Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου "σταυρώνει" τον Δημήτρη Λιγνάδη: «Είναι τραγικό και επικίνδυνο που...»

Η ανάρτησή της μετά την χθεσινή αναβολή της δίκης του

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

«Eίναι τραγικό και επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε έναν άνθρωπο στη φυλακή για βιασμό επειδή τον αντιπαθούμε, επειδή μας πίκρανε, επειδή δεν μας φέρθηκε σωστά ή επειδή δεν μας εξυπηρέτησε. Όλο αυτό είναι βαθύτατα προσβλητικό για τα πραγματικά θύματα του βιασμού», ανέφερε το πρωί της Δευτέρας 9/9 στους δημοσιογράφους ο Δημήτρης Λιγνάδης (δείτε εδώ το βίντεο), περνώντας το κατώφλι του δικαστηρίου όπου το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αποφάσισε να δώσει νέα αναβολή, για τις 21 Μαρτίου 2025.

Μια απόφαση που δυσαρέστησε αρκετά την Πηνελόπη Αναστασοπούλου η οποία μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, με μια ανάρτηση στα story της θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Η ανάρτηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου

«Είναι τραγικό και επικίνδυνο που κυκλοφορείς ελεύθερος ακόμα» έγραψε χαρακτηριστικά.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου 'σταυρώνει' τον Δημήτρη Λιγνάδη: «Είναι τραγικό και επικίνδυνο που...»

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο σκηνοθέτης και ηθοποιός είχε κριθεί, κατά πλειοψηφία, ένοχος για δυο από τους τέσσερις βιασμούς (δυο 17χρονων νεαρών το 2015) για τους οποίους δικάστηκε και του επιβλήθηκε, κατά συγχώνευση, κάθειρξη 12 ετών. Μάλιστα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του είχε χορηγήσει αναστολή μέχρι την έφεση με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να βρεθεί εκτός φυλακής, την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας.

Αντιθέτως, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ομόφωνα αθώο τον Δημήτρη Λιγνάδη για τον βιασμό ενός ενήλικα το 2018, ο οποίος ποτέ δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, όπως επίσης και κατά πλειοψηφία αθώο για τον βιασμό 16χρονου το 2011.

Λίγες ημέρες ωστόσο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου η εισαγγελία Εφετών έκρινε ότι στον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου θα έπρεπε να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή όπως επίσης και ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και η αθώωσή του για την τρίτη κατηγορία βιασμού σε βάρος ανηλίκου. Πλέον το Μικτό Ορκωτό Εφετείο θα κρίνει αν είναι βάσιμη η έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Εφετών.