Λίτσα Πατέρα: Όλη η αλήθεια για τον ΑΝΤ1 - Με άσχημη ψυχολογία η αστρολόγος

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Η αποχώρηση της Λίτσας Πατέρα από το Πρωινό του ΑΝΤ1 έχει προκαλέσει τεράστιο ντόρο στα media, με τις φήμες και τα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως η αστρολόγος μετά από 33 χρόνια στο κανάλι του Αμαρουσίου έχει λήξει την συνεργασία της και είναι πολύ πιθανό να μείνει εκτός αυτή τη νέα σεζόν που ξεκινάει οσονούπω.

Με όλα όσα έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια της περασμένης τηλεοπτικής χρονιάς, μάλιστα, με τις ενοχλήσεις του σταθμού για τις συνεντεύξεις της ίδιας σε άλλα κανάλια και εκπομπές (δείτε εδώ τι ακριβώς είχε γίνει) πολλοί ανέφεραν πως οι σχέσεις τους δεν είναι και οι καλύτερες.

Τι συμβαίνει με την Λίτσα Πατέρα και τον ΑΝΤ1

Ένας ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Τζώρτζια Συρίχα έρχεται να τα διαψεύσει όλα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποκάλυψε, η Λίτσα Πατέρα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον ΑΝΤ1, αλλά όχι για την τηλεόραση. Αποφασίστηκε να βρίσκεται στο διαδικτυακό κανάλι του σταθμού και σήμερα, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε και το πρώτο της γύρισμα σε ένα πλατό "υπερπαραγωγή" που της ετοίμασαν.

Βέβαια, όπως επισημαίνει η δημοσιογράφος, το κλίμα είναι περίεργο, καθώς η αστρολόγος δεν έχει καθόλου καλή διάθεση και αισθάνεται πολύ διαφορετικά για το νέο της ξεκίνημα. Αξίζει, ωστόσο, σε αυτό το σημείο, να σημειωθεί πως όλο το καλοκαίρι και μέχρι τώρα συνέχιζε να ενημερώνει το κοινό και να κάνει τις προβλέψεις της μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram (δείτε εδώ τι λέει για αυτό τον μήνα).

Τζώρτζια Συρίχα για Λίτσα Πατέρα και ΑΝΤ1

Εντωμεταξύ, πριν μαθευτεί αυτό, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος αποφάσισε να πάρει θέση για όλα όσα είχαν γραφτεί για την αστρολόγο, δημοσιεύοντας ένα μακροσκελές κείμενο στο blog του. Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει πως ήταν άδικο που δεν έδωσαν καν την ευκαιρία στην αστρολόγο να αποχαιρετήσει το κοινό της, μεταξύ άλλων.

«Διαβάζω προχθές, ότι η πάντα αξιοπρεπής, εξαιρετική κυρία και πυλώνας του ΑΝΤ1, Λίτσα Πατέρα μένει εκτός καναλιού μετά από 33 χρόνια. Κάποιοι μάλιστα το έκαναν και πιο συναισθηματικό: Οριστικό τέλος για τη Λίτσα Πατέρα και… Τι γίνεται από εδώ και πέρα;….

Με αφορά περισσότερο το πώς φτάσαμε «μέχρις εδώ». Για την ακρίβεια, εκπλήσσομαι με την τηλεοπτική επικαιρότητα που θυμήθηκε το θέμα αρχές Σεπτέμβρη της νέας σεζόν. Γιατί; Μα, γιατί ο παραγκωνισμός της κας Πατέρα από το πρωινό του ΑΝΤ1 συντελείται στενάχωρα και με συνέπεια τις τελευταίες δύο σεζόν…

Μόνη της με τη Φωτεινή Πετρογιάννη, εξοστρακισμένη σε μια «γωνιά» της εκπομπής που έχει «χτιστεί» από τα χρόνια του «Πρωινού Καφέ» πάνω της, χωρίς καμία “on air” επαφή με τον παρουσιαστή, ή αναφορά σε άλλη δραστηριότητά της. Αργότερα την είδαμε ΚΑΙ τα Σαββατοκύριακα να δουλεύει 7/7 λες και είχε ξεμείνει σε κανα τέλος καριέρας έχοντας ανάγκη να συμπληρώσει τίποτα ένσημα, ξερωγώ.

Και να το γράψω τώρα; Ε, θα το γράφω: Πού ήταν όλα αυτά τα site που τώρα «στραγγίζουν» βαρύγδουπους τίτλους για τη Λίτσα Πατέρα, όταν έγραφα πως κάτι τρέχει στο Πρωινό; Όταν διέκρινα από ψυχρότητα, μέχρι απαξίωση και αδιαφορία, πού ήταν; Εδώ, στις «κουβέντες» μας δε σας έλεγα ότι υπήρχαν εποχές που το μονομπλόκ Πατέρα-Μπαρμπαρήγου «έπαιρνε» τη ζώνη, ακόμη και τα βρακιά μας ανάποδα να βάζαμε εμείς, οι «απέναντι»; Ήταν καλή τότε η κα Λίτσα;», έγραψε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Όλο αυτό μεθοδεύεται καιρό πριν λοιπόν, αδέλφια και θα μου πείτε ότι «χεστήκατε» – το κατανοώ απόλυτα. Όμως από τέτοιου είδους άδοξες αποχωρήσεις και σταδιακές «εξαφανίσεις» βγαίνουν συμπεράσματα για το Μέσο ως επαγγελματικό περιβάλλον:

Στην Τηλεόραση κουμάντο κάνουν τα νούμερα και δίκιο έχει αυτός που τα φέρνει – αργά, ή γρήγορα θα γίνει το δικό του. Ως προέκταση του παραπάνω, ας δεχτούμε ότι δεν υπάρχουν τοτέμ στις τηλεοπτικές επιχειρήσεις. Παρόλα αυτά, ένας πιο ουσιαστικός αποχαιρετισμός δημόσια, νομίζω ότι ήταν υποχρεωτικός. Δε θέλει το «Το Πρωινό», ή ο ΑΝΤ1 να την «ξεπροβοδίσει» ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στο τι προσέφερε τόσα χρόνια, έχει καλώς. Ας της έδιναν όμως τη δυνατότητα να αποχαιρετίσει όπως αρμόζει σ’εκείνη και σ’εσάς τους τηλεθεατές της τόσα χρόνια.

Δεν την «έφαγαν» τα πολλά τα χρόνια, οι τεχνοκράτες, η διαδοχή των εποχών στον ΑΝΤ1, προβλέψεις της που δεν επιβεβαιώθηκαν (αν έγιναν, γιατί δεν παρακολουθώ με συνέπεια), άστοχες – ενδεχομένως – τοποθετήσεις, παρουσιάστριες/στες, ή η οικονομική κρίση. Διάολε, ούτε ο Covid στάθηκε αρκετός να μην είναι στο πόστο της. Μάλλον αρκούσε μόλις μια σεζόν στο «Το Πρωινό» του 2023-24. Μπορεί και όχι, αδέλφια. Εγώ προβλέψεις δεν κάνω, θα δείξει…».

Δημήτρης Ουγγαρέζος για Πρωινό ΑΝΤ1 και Λίτσα Πατέρα