Οι 5 διάσημες Ελληνίδες που αποφάσισαν να κλειστούν σε μοναστήρι

Έκαναν μεγάλες επιτυχίες, αλλά τα άφησαν όλα για να αφοσιωθούν στον Θεό

Ελένη Μπορμπόλη
Collage: Screenshot / YouTube & NDP PHOTO
Collage: Screenshot / YouTube & NDP PHOTO

Μεγάλη έκπληξη προκαλεί η πρόσφατη είδηση της δημοφιλούς TikToker, γνωστή στους ακολούθους της ως Helen Mazlou, η οποία αποκάλυψε ότι έχει πλέον γυρίσει νέα σελίδα στην ζωή της και στράφηκε στον Θεό (δείτε περισσότερα εδώ).

Αν και πρόκειται για μια ασυνήθιστη περίπτωση, η 23χρονη πρώην TikToker, δεν είναι το πρώτο δημόσιο πρόσωπο, καθώς αρκετές ακόμη γνωστές προσωπικότητες έχουν εγκαταλείψει τα εγκόσμια, επιλέγοντας τον μοναχισμό. Ως επί το πλείστον, οι διασημότητες που έχουμε δει στην Ελλάδα να παίρνουν τέτοια απόφαση είναι γυναίκες- μερικές από τις οποίες μάλιστα έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία στον χώρο του κινηματογράφου, του τραγουδιού και της τηλεόρασης.

Μαίρη Αλεξοπούλου

Η Μαίρη Αλεξοπούλου, μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες των 60s και των 70s, αποφάσισε να αποσυρθεί από τα εγκόσμια, σε ηλικία 42 ετών, όταν η κόρη της πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστήχημα. Τα τελευταία 40 περίπου χρόνια, μέχρι και σήμερα, ζει ως γερόντισσα Θεονύμφη.

Η ίδια τότε είχε εξομολογηθεί: «Την ώρα του ατυχήματος κοιμόμουν. Είδα στον ύπνο μου ότι άνοιξε ο ουρανός και έπεσε ο σταυρός του Χριστού πάνω στο μέτωπό μου. Σηκώθηκα και με πονούσε το κεφάλι μου. Εκείνη την ώρα είδα τον κηπουρό μας και του είπα το όνειρο. Εκείνος απόρησε. Μου είπε ότι το παιδί δεν είχε πάει στο μαγαζί».

Γεωργία Αποστόλου

Η Γεωργία Αποστόλου είχε μια πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική καριέρα, η οποία ξεκίνησε ήδη από την ηλικία των 20 ετών, όταν πρωταγωνίστησε στην δημοφιλή τηλεοπτική σειρά, «Το μονοπάτι της αγάπης». Ωστόσο, σε ηλικία μόλις 33 ετών, η ηθοποιός αποφάσισε να τα αφήσει όλα πίσω της και να μονάσει.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ο χαμός του πρώην συντρόφου της ήταν αυτός που την οδήγησε να πάρει την απόφαση να αφοσιωθεί στον Θεό. Η ίδια τότε είχε απλά πει: «Σταμάτησα από την δουλειά μου, επειδή δεν την αγαπούσα πια».Περίπου 10 χρόνια μετά, η Γεωργία Αποστόλου έφυγε από την ζωή.

Άννια Φυσσούν

Η Άννια Φυσσούν, είναι η κόρη του εμβληματικού ηθοποιού Πέτρου Φυσσούν, η οποία αν και αρχικά είχε αποφασίσει να ακολουθήσει τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα της, πριν από αρκετά χρόνια αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να χειροτονηθεί ως μοναχή Πορφυρία. Πλέον, ζει μόνιμα σε μια μονή στην Εύβοια.

Αν και ο Πέτρος Φυσσούν δεν είχε κάνει ποτέ κάποια επίσημη δήλωση για την απόφαση της κόρης του, τα ρεπορτάζ της εποχής ανέφεραν ότι ο ηθοποιός είχε στενοχωρηθεί. Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε δημόσια η Άννια ήταν στην κηδεία του πατέρα της το 2016.

Αλεξανδριανή Σικελιανού

Η Αλεξανδριανή Σικελιανού έγινε γνωστή από τη σειρά «Πρόβα νυφικού», ωστόσο λίγα χρόνια μετά την έναρξη της πολλά υποσχόμενης καριέρας της, η νεαρή ηθοποιός αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να αφιερωθεί στον Θεό. Τότε, οι φήμες έλεγαν ότι η ίδια αποσύρθηκε από τα εγκόσμια εξαιτίας μίας ερωτικης απογοήτευσης, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ.

Ναταλία Λιονάκη

Η Ναταλία Λιονάκη ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη ηθοποιός, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, όπως η «Βέρα στο Δεξί» και η «Ώρα η Καλή». Όπως ήταν, λοιπόν, φυσικό, η απόφασή της να ακολουθήσει τον μοναχικό βίο προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και συζητήθηκε πολύ από τα μέσα.

Οι αντιδράσεις της οικογένειάς της (και κυρίως της μητέρας της) ήταν έντονες και ως εκ τούτου η Ναταλία Λιονάκη επέστρεψε στους δικούς της, μέχρι το 2012. Τελικά, αφού έλυσε τις διαφορές με την οικογένειά της, επέστρεψε στην αρχική της απόφαση να εγκατασταθεί σε μοναστήρι. Στις 14 Αυγούστου 2017 έγινε και επίσημα μοναχή.

Οι διάσημες Ελληνίδες που έγιναν μοναχές