Άννα Φόνσου: Η αλήθεια για τις ερωτικές σκηνές και το γυμνό των ταινιών της δεκαετίας του 1970

Οι αποκαλύψεις της ηθοποιού

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Η Άννα Φόνσου μίλησε πρόσφατα για την εμπειρία της από τις ταινίες που γύρισε τη δεκαετία του 1970, αποκαλύπτοντας νέα στοιχεία για τις ερωτικές σκηνές που προστέθηκαν στις ταινίες της χωρίς τη δική της συναίνεση.

Στη συνέντευξή της στην Espresso, η ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι δεν συμμετείχε σε ερωτικές σκηνές, αλλά μόνο σε σκηνές γυμνού, και ανήγγειλε το σοκ και την πίκρα που ένιωσε λόγω της παραποίησης των ταινιών. Η Άννα Φόνσου εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, οι ταινίες περνούσαν από αυστηρή λογοκρισία από το καθεστώς Παπαδόπουλου. Σύμφωνα με την ηθοποιό, οι επίμαχες σκηνές δεν είχαν γυριστεί από τους ηθοποιούς της εποχής, αλλά είχαν προστεθεί αργότερα.

Δείτε επίσης: Άννα Φόνσου: «Ήμουν φτωχό κορίτσι, με γάιδαρο πήγαινα στη Βαρβάκειο φρούτα από την Τήνο... Μετά παντρεύτηκα πλούσιο»

Η εξομολόγηση της Άννας Φόνσου

«Δεν γυρίσαμε ποτέ αυτές τις σκηνές. Γι’ αυτό για 20 χρόνια έτρεχα στα δικαστήρια και στο τέλος δικαιώθηκα. Στις ταινίες που γυρίσαμε εκείνη την εποχή (που ήταν και δικτατορία) κι εγώ και η Γκιζέλα ο παραγωγός ήταν υποχρεωμένος να δώσει το σενάριο και να το διαβάσουν οι άνθρωποι της κυβέρνησης του Παπαδόπουλου. Για την ταινία "Το κορίτσι και το άλογο" που έκανα εγώ με τον Γιάννη Αργύρη, που ήταν στο Εθνικό Θέατρο, το σενάριο πέρασε από τους καθηγητές του Εθνικού», σημείωσε η Άννα Φόνσου.

«Δεν ξέραμε ότι αυτές τις ταινίες τις στέλνουν στο εξωτερικό και βάζουν άλλες σκηνές επιπλέον. Μάλιστα, σε αυτή την ταινία έχουν βάλει μια χοντρή να φαίνεται το σώμα της με κάτι μεγάλα στήθη. Δεν άντεξα να τη δω αυτή την ταινία. Και όλο αυτό που βίωσα είναι μια πολύ μεγάλη πίκρα που έχω. Δεν έκανα ερωτικές σκηνές σε αυτές τις ταινίες. Μόνο γυμνό και μέχρι εκεί. Ξέρεις, έκανα πολλά χρόνια να το ξεπεράσω και να εμπεδώσω ότι δεν είμαι εγώ αυτή που δείχνουν στην ταινία. Και όταν έκανα τα δικαστήρια, ήρθε ως μάρτυράς μου όλο το συνεργείο που τις γυρίζαμε. Και γι’ αυτό αποσύρθηκαν!», συμπλήρωσε η ηθοποιός στη συνέχεια.

«Πέθανε με αυτόν τον καημό η Γκιζέλα Ντάλι»

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στη νομική μάχη που έδωσε για να αποκαλύψει την αλήθεια και να δικαιωθεί. Η Άννα Φόνσου τόνισε επίσης την πικρία που είχε νιώσει η συνάδελφός της, Γκιζέλα Ντάλι, η οποία δεν είχε συμμετάσχει σε καμία σκηνή γυμνού και δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να ακολουθήσει νομικές ενέργειες όπως εκείνη. «Πέθανε με αυτόν τον καημό!», καταλήγει.