Μάρκος Σεφερλής - Γιορτάζει τα γενέθλιά του μετά τις πρόσφατες αντιδράσεις: «56 χρόνια γεμάτα από ωραίες και δύσκολες στιγμές, γέλιο, δάκρυ...»

Γυρίζει σελίδα και δηλώνει ευγνώμων

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο Μάρκος Σεφερλής γιορτάζει τα γενέθλιά του και τα προσωπικά του social media έχουν πλημμυρίσει με ευχές και συγχαρητήρια. Ο αγαπημένος Έλληνας κωμικός και πρωταγωνιστής γίνεται 56 χρονών, κάτι που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς τους φίλους πριν από λίγη ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η μέρα έρχεται σε μία ιδιαίτερη συγκυρία. Η καριέρα του Μάρκου Σεφερλή είναι γεμάτη επιτυχίες, και η δημοφιλία του στον κόσμο του θεάματος είναι αναμφισβήτητη, με το γεμάτο Δελφινάριο εδώ και 20 χρόνια να λέει όλη την ιστορία. Το ταλέντο του και η ευχάριστη παρουσία του έχουν κερδίσει την αγάπη του κοινού, κάνοντάς τον ένα από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα στην ελληνική επιθεώρηση.

Δείτε επίσης: Μάρκος Σεφερλής: Η πραγματική καταγωγή, ο θάνατος που στιγμάτισε την οικογένειά του & οι δύο γάμοι - Ποιος είναι ο άντρας που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, ο Μάρκος Σεφερλής έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας και λόγω του πολυσυζητημένου σκετς με το Nemo, που κέρδισε την Eurovision. Ορισμένοι τον χαρακτήρισαν «ομοφοβικό», με τον δημιουργό να απαντάει με εμφατικό τόνο στους επικριτές του, κατηγορώντας τους για bullying.

Η ανάρτηση του Μάρκου Σεφερλή για τα γενέθλιά του

Παρά τις αντιπαραθέσεις, ο Μάρκος Σεφερλής παραμένει αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα της ελληνικής ψυχαγωγίας, και στη σημερινή μέρα δεν χωράνε τσακωμοί, παρά μόνο αγάπη. Σίγουρα, τα επόμενα βήματα του και ο αντίκτυπος της συζήτησης θα είναι ενδιαφέροντα.

«56 χρόνια γεμάτα! Γεμάτα από ωραίες στιγμές, ευτυχισμένες στιγμές, δύσκολες στιγμές, γέλιο, δάκρυ και πάρα - πάρα πολλή δουλειά! 56 χρόνια πλημμυρισμένα από πολλή αγάπη, αποδοχή και πολύ - πολύ χειροκρότημα! Καλώς ήρθατε 57!», σημείωσε ο Μάρκος Σεφερλής στην γενέθλιά ανάρτησή του.

Τι είχε απαντήσει στους επικριτές του

«Η ανάρτηση αυτή απευθύνεται σε όλους αυτούς που για ακόμα μια φορά χρησιμοποιούν το όνομά μου για να ακουστούν, για να πουλήσουν κανένα βιβλίο και όλα τα σχετικά. Το μόνο βέβαια που καταφέρνουν είναι να μου κάνουν διαφήμιση -που δεν την έχω ανάγκη- αλλά τους ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Στο βίντεο θα δείτε όσα είπε ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, στο τέλος της παράστασής μου, σχετικά με το θέμα του non-binary, και όχι εγώ. Αν θέλετε να μάθετε αυτά που λέω εγώ (και πώς τα λέω), μπορείτε να έρθετε στην παράσταση να με δείτε και μετά να με κρίνετε. Σημασία όμως έχει, στο βίντεο, η αυθόρμητη αντίδραση και τα σχόλια του κοινού στα λεγόμενα του κυρίου Σούρα. Και επιτέλους, όλοι εσείς, σεβαστείτε και την άποψη των άλλων ανθρώπων, μην έχετε την απαίτηση όλοι να σέβονται την δική σας άποψη. Αυτό λέγεται bullying, αν δεν το ξέρετε».

Στη συνέχεια, ο Μάρκος Σεφερλής παρέθεσε ένα απόσπασμα μετά το τέλος της παράστασης, όπου ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας φαίνεται να απευθύνεται στον κωμικό και στο κοινό, λέγοντας: «Σ' αγαπάω πάρα πολύ, πίστεψέ με. Όλα μπορούμε να τα δεχτούμε. Τα πράγματα αλλάζουν, όλα εξελίσσονται. Οι σεξουαλικές επιθυμίες είναι αποδεκτές. Τα φύλα είναι δύο: άνδρας και γυναίκα, αυτό δεν αλλάζει με τίποτα».

Μετά την προβολή του εν λόγω κλιπ, ο Μάρκος Σεφερλής καταλήγει: «Αυτή, λοιπόν, ήταν η επιστημονική άποψη πάνω στο θέμα. Και επιτέλους καταλάβετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην κοροϊδία και την σάτιρα. Τι σας λέω τώρα, ψιλά γράμματα...».