Γιώργος Αγγελόπουλος – Η ανακοίνωση για το ετήσιο μνημόσυνο της μητέρας του, Ουρανίας Σουλτάνη

Την «έχασε» την ημέρα του γάμου του

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ένας χρόνος πέρασε από την απώλεια της Ουρανίας Σουλτάνη, μητέρας του Γιώργου Αγγελόπουλου, και η θλίψη παραμένει έντονη στην οικογένεια. Ο ηθοποιός και νικητής του Survivor 2017, γνωστός για την αγάπη και τον σεβασμό του προς την οικογένειά του, ανακοίνωσε μέσω των κοινωνικών δικτύων την τέλεση του ετήσιου μνημοσύνου για την αγαπημένη του μητέρα.

Η απώλεια της μητέρας του Γιώργου Αγγελόπουλου ήταν ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή, καθώς συνέβη ανήμερα του γάμου του με την Δήμητρα Βαμβακούση. Η σύμπτωση αυτή έκανε τη χαρά της ημέρας ακόμα πιο συγκινητική, καθώς η οικογένεια προσπάθησε να ισορροπήσει ανάμεσα στη χαρά του γάμου και την οδύνη της απώλειας. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ντάνος δεν μίλησε για το συγκεκριμένο γεγονός, παρά μήνες αργότερα, ενώ έδωσε στην κόρη του το όνομά της.

Δείτε επίσης: Γιώργος Αγγελόπουλος: «Η μεγαλύτερη νίκη της ζωής μου είναι ο ερχομός της κόρης μου»

Πότε θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνο της μητέρας του Γιώργου Αγγελόπουλου

Το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη της Ουρανίας Σουλτάνη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος κάλεσε όσους αγαπούν και θυμούνται τη μητέρα του να παραστούν, για να τιμήσουν τη μνήμη της.

 Γιώργος Αγγελόπουλος – Η ανακοίνωση για το ετήσιο μνημόσυνο της μητέρας του, Ουρανίας Σουλτάνη

«Πολύ πρόσφατα - το γνωρίζετε όλοι νομίζω - περάσαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Αναφέρομαι στην απώλεια της μητέρας μου. Κάναμε ό,τι χρειάστηκε. Έψαξα προσωπικά και η οικογένειά μου ιατρικά ότι χρειαζόταν, αλλά πάντα ήμασταν κοντά στον Θεό και στην προσευχή.

Από ένα σημείο και μετά, η προσευχή ήταν διαφορετική γιατί δεν εξαρτιόταν από εμάς και προσευχόμασταν διαφορετικά για τη σωτηρία της ψυχής της μητέρας μου. Σωματικά δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει. Από εκεί και πέρα δεν σημαίνει ότι η προσευχή ήταν άδοξη ή ότι η μητέρα μου τιμωρήθηκε.

Κάποια πράγματα ίσως γίνονται για να παραδειγματιστούν άλλοι. Γατί η μάνα μου ήταν πολύ παραδειγματική στον τρόπο, που αντιμετώπισε τη δυσκολία. Αυτή είναι η μία εξήγηση που δίνω εγώ. Ίσως έπρεπε να φύγει για άλλους λόγους, που δε μπορώ να καταλάβω τώρα.

Γιατί δεν "φεύγει" μόνο η μάνα μου που "έφυγε" στα 58, φεύγουν και πολύ νεότεροι άνθρωποι. Καταλήγουμε στο να μην αφήσουμε την προσευχή και τη θρησκεία μας ως την τελευταία επιλογή στην καθημερινότητά μας», έχει δηλώσει ο Γιώργος Αγγελόπουλος για τη μητέρα του.