Μάρκος Σεφερλής: Η πραγματική καταγωγή, ο θάνατος που στιγμάτισε την οικογένειά του & οι δύο γάμοι - Ποιος είναι ο άντρας που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Το παρελθόν του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Ο Μάρκος Σεφερλής, τις τελευταίες ημέρες, έχει βρεθεί στο στόχαστρο του κοινού, εξαιτίας ενός act του στο Δελφινάριο όπου σατιρίζει τον νικητή της Eurovision 2024, Nemo, που έχει δηλώσει πως είναι non binary. Πολλοί τάχθηκαν εναντίον του, ωστόσο υπήρξαν και ακόμη περισσότεροι υποστηρικτές του (δείτε εδώ αναλυτικά). Ποιος είναι, όμως, πραγματικά ο ηθοποιός για τον οποίο μιλούν όλοι;

Όσα δεν γνωρίζαμε για τον Μάρκο Σεφερλή

Η οικογένειά του

Γεννήθηκε στην Κόρινθο, στις 8 Σεπτεμβρίου 1968 (σήμερα είναι 56 ετών), ωστόσο κατάγεται από το Παλαιόκαστρο της Αρκαδίας. Η μητέρα του ονομάζεται Χαρίκλεια, ενώ ο πατέρας του, ονομαζόταν Σωτήρης Σεφερλής. Το έχασε πριν από 20 χρόνια περίπου.

«Πέθανε μόλις γεννήθηκε ο Χάρης. Είχε ανεύρυσμα και περίμενε να γεννήσει η Έλενα και να "φύγει". Το ήξερε. Στις δέκα μέρες το, είδε μια φορά στο μαιευτήριο, πήγε στην Κόρινθο, κέρασε όλους τους συγγενείς για τον Χάρη και τους είπε "γιατί εγώ αύριο θα φύγω". Έσπασε το ανεύρυσμα. Δεν ήταν στο κρεβάτι αλλά είχε ταλαιπωρηθεί πολύ. Έκανε αιμοκάθαρση», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο παρελθόν. Δεν είναι, όμως, το μόνο παιδί της οικογένειας. Έχει δύο αδέρφια, τον Δημήτρη και την Φωτεινή.

Η καριέρα του

Μετά το λύκειο τους αποχωρίστηκε, καθώς μετακόμισε στην Αθήνα όπου σπούδασε υποκριτική, στην ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης Μαίρη Βογιατζή-Τράγκα, από όπου αποφοίτησε με Άριστα.

Λίγα χρόνια μετά, πραγματοποίησε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση, το 1988 συγκεκριμένα, στην ΕΤ2, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να ασχολείται με το θέατρο. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του χώρου, ωστόσο εδώ και χρόνια πραγματοποιεί τις δικές του παραστάσεις, ενώ από πέρυσι παρουσιάζει την εκπομπή "Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου" στο ΣΚΑΙ, μετά το 5x5 στον ΑΝΤ1.

Η προσωπική του ζωή

Το 1996 ανέβηκε για πρώτη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας με την ηθοποιό Έλσα Μιχαλακοπούλου, ωστόσο μετά από επτά χρόνια γάμου, το 2003 δηλαδή, αποφάσισαν να χωρίσουν και έκτοτε ακολούθησαν ξεχωριστά μονοπάτια στη ζωή.

Λίγα χρόνια αργότερα γνώρισε και ερωτεύτηκε την Έλενα Τσαβαλιά, την οποία παντρεύτηκε το 2009, ωστόσο ο γιος τους, Χάρης, γεννήθηκε πολύ πριν, το 2004. Το ζευγάρι παραμένει ενωμένο και ερωτευμένο όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να προβάλλει την προσωπική του ζωή στα social media.

Δείτε επίσης: «Και οι δύο προήλθαμε από διαλυμένους γάμους...» - Όλη η αλήθεια για τον Μάρκο Σεφερλή & την Έλενα Τσαβαλιά


«Η Έλενα στο θέατρο τολμά να μου κάνει παρατηρήσεις, στη ζωή όμως είναι πολύ αυστηρή μαζί μου, μου βάζει κανόνες και μου λέει "πρέπει να κάνεις αυτό, αυτό κι αυτό", γιατί εγώ σαν άνθρωπος είμαι αναβλητικός, έχω πολλά στο μυαλό μου. Γίνονται στην ώρα τους, είμαι σίγουρος γι' αυτό και καθησυχασμένος, αλλά η Έλενα επιμένει να με βάζει σε μία τάξη. Στο θέατρο μου κάνει παρατηρήσεις, αλλά δειλά δειλά, γιατί ξέρει πως αν κάτι το πιστεύω θα το κάνω. Στο θέατρο μπορεί να είναι ηθοποιός, αλλά δεν παύει να είναι σύζυγος μου και το κριτήριο της για μένα είναι πολύ σημαντικό. Άρα πάντα την ρωτάω όταν γράφω ένα κείμενο. Είναι πολύ αυστηρή και απόλυτη πολλές φορές, δεν την ακούω πάντα και μου έχει βγει όταν δεν την έχω ακούσει. Δηλαδή, πέρασε στον κόσμο, γέλασε», δήλωσε πρόσφατα για την σύζυγό του.

«Την ακούω όμως. Εδώ ακούω τον Χάρη, τον γιο μου, όχι μόνο τώρα, από τότε που ήταν μικρός. Τώρα τον ρωτάω, αλλά από παιδί που ήταν, τον ρώταγα τη γνώμη του για τα νούμερα που έβλεπε, να δω το κριτήριο του. Είναι ο απλός θεατής. Στην πρεμιέρα ήταν από κάτω και στο νούμερο με τον Καραγκιόζη στο τέλος έκλαιγε με αναφιλητά γιατί ήταν πρώτη σειρά.

Μετά που βγαίνω εγώ και λέω ένα τραγούδι στον κόσμο για τα 20 χρόνια, ένα ευχαριστώ για τη συμπαράσταση του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια, εκεί να δεις κλάμα ο Χάρης. Τον ρώτησα μετά "Γιατί έκλαιγες; Για τον Καραγκιόζη και αυτά που έλεγε στο κολλητήρι ή για το τέλος;" και μου είπε "Και για τα δύο μπαμπά. Αυτά που λες στον κόσμο, που τον βλέπω ότι σε αγαπάει τόσα χρόνια, το θέατρο γεμάτο να χειροκροτάει και ο κόσμος να φωνάζει και να σφυρίζει στο τέλος και αυτή την αγάπη που σου δίνει και εσύ τους λες ευχαριστώ", είναι πολύ σημαντικό αυτό το παιδί», ανέφερε επίσης.

Δείτε επίσης: Δίπατο με ξύλινη σκάλα, αναπαυτικούς καναπέδες & πολλά κεριά - Το υπέροχο σπίτι που μένει η Τσαβαλιά με τον Σεφερλή

Ο γιος τους σιγά σιγά κάνει τα δικά του βήματα και ανοίγει τα φτερά του, έχοντας βρει τον έρωτα στα μάτια μίας νεαρής, την οποία έχουν γνωρίσει και οι δύο του γονείς και περνούν χρόνο μαζί της - δείτε εδώ τις κοινές τους φωτογραφίες και τα "καυτά" φιλιά των παιδιών.