Σοκάρει θρυλικός Έλληνας τραγουδιστής: «Είχα κάνει τότε έξι μήνες προφυλακισμένος για τη δολοφονία της πρώην συζύγου μου»

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Αρκετά ονόματα της εγχώριας showbiz έχουν βρεθεί πίσω από τα σίδερα της φυλακής, για διάφορους λόγους ο καθένας τους, ωστόσο στην εφημερίδα Real Life, ένας πολύ γνωστός τραγουδιστής παραχώρησε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Κορύνα Μπανταγάρη, στην οποία αποκάλυψε πως τον είχαν συλλάβει κατηγορώντας τον για τη δολοφονία της κάποτε συζύγου του.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Πουλικάκο, ο οποίος εξομολογήθηκε ότι τότε τα media έγραφαν "τέρατα" για εκείνον, αλλά δεν κινήθηκε ποτέ νομικά εναντίον τους και εξήγησε για ποιο λόγο. Πλέον είναι 82 χρονών και ζει μία άλλη ζωή, αποκαλύπτοντας πως αισθάνεται για το πέρασμα του χρόνου.

Η αποκάλυψη του Δημήτρη Πουλικάκου για την φυλάκισή του

«Με τον Χατζιδάκι δεν κάναμε κολλητή παρέα αλλά τον ήξερα και με ήξερε. Είχαμε καλή σχέση και είχα δουλέψει και στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Είχα κάνει τότε έξι μήνες φυλακή προφυλακισμένος για τη δήθεν δολοφονία της πρώην συζύγου μου. Άλλη ιστορία για αγρίους», είπε αρχικά.

«Είχε η «Βραδινή» τίτλο: «Από τον Κορυδαλλό κατευθείαν στο Τρίτο». Γιατί να κινηθώ νομικά εναντίον τους; Δέκα χρόνια δεν μου έφταναν που με διέσυραν; Είχα λεφτά να πληρώνω δικηγόρους; Με έγραφαν αυτοί, τους έγραφα κι εγώ. Έχω ωραίους τίτλους μαζεμένους. «Στο σκαμνί για φόνο ο Πουλικάκος» με τεράστια γράμματα. Η «Ελεύθερη Ώρα» είχε κυκλοφορήσει για πάρτη μου. Τα δύο πρώτα φύλλα μόνο για μένα έλεγαν. Τι έχουν δει τα ματάκια μου, είμαι και 82 ετών», συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης επισήμανε: «Με τον χρόνο δεν έχω πρόβλημα. Μέχρι στιγμής, so far so good, που λέμε και στο χωριό μου. Έχουμε κάποια προβληματάκια αλλά εντάξει, γκρινιάζουμε αλλά δεν παραπονιόμαστε».

Δείτε επίσης: Πως είναι σήμερα ο διαβόητος δολοφόνος Κώστας Πάσσαρης - Με ελάχιστα μαλλιά και πολύ λιγότερα κιλά

Δημήτρης Πουλικάκος

Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου του 1943, επί της οδού Πατησίων, από σχετικά εύπορη αστική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν φημισμένος καρδιολόγος της εποχής και η μητέρα του επίσης γιατρός (μικροβιολόγος-βιοχημικός). Η αδελφή του πατέρα του ήταν σύζυγος του πολιτικού Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Ο Δημήτρης Πουλικάκος συμμετείχε στην έκδοση του περιοδικού Πάλι μαζί με τους Νάνο Βαλαωρίτη, Παναγιώτη Κουτρουμπούση, Μαντώ Αραβαντινού, Κώστα Ταχτσή, Ανδρέα Εμπειρίκο, Γιώργο Μακρή κ.ά., με δικά του κείμενα, καθώς και μεταφράσεις. Για πολλά χρόνια έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές, αυτοαποκαλούμενος "Θείος Νώντας" (έτσι συνήθιζε να τον αποκαλεί και ο Παύλος Σιδηρόπουλος, τον οποίο ο ίδιος προτιμούσε να αποκαλεί ανιψιό), σε διάφορους σταθμούς (ποτέ δεν χρησιμοποίησε το πραγματικό του όνομα σαν ραδιοφωνικός παραγωγός).

Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος MGC, το οποίο οφείλει το όνομά του στον ηθοποιό Ντίνο Ηλιόπουλο, και αρχηγός του ροκ συγκροτήματος Εξαδάκτυλος και των Αχ-Βαχ (στους οποίους έπαιζαν εκτός των άλλων, μπάσο-φωνητικά ο Σταμάτης Σπανουδάκης και πλήκτρα ο Άλεξ Σπυρόπουλος, γνωστός από το αγγλικό συγκρότημα των δεκαετιών του 1960 και του 1970 Nirvana). Συνεργάστηκε ως συνθέτης, εκτελεστής, παραγωγός και μουσικός με πολλούς άλλους Έλληνες rockers και συγκροτήματα (Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Βλάσσης Μπονάτσος, Σταύρος Λογαρίδης, κ.ά.).

Έγινε γνωστός με τις εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές από τη δεκαετία του 1970 έως και τη δεκαετία του 1990. Κυριότερες εμφανίσεις: Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας (1978), Άρπα κόλλα (1982), Ο δράκουλας των Εξαρχείων (1983), BIOS + πολιτεία (1987), Made In Greece (1987), Το μετέωρο βήμα του πελαργού (1991), Θηλυκή εταιρεία (1999), Σαπουνόπετρα (1995) κ.ά.. Οι κυριότερες τηλεοπτικές του εμφανίσεις είναι στις σειρές Οι Αυθαίρετοι (1989 - 1991), Οι Μεν και οι Δεν στο επεισόδιο «Εις το όνομα του ανδρός» της δεύτερης σεζόν (1994-1995) όπου παριστάνει τον επικεφαλής κρατούμενο στις φυλακές, Δύο ξένοι (1997), Επτά θανάσιμες πεθερές (2008) κ.ά..

Θεωρείται ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του ελληνικού ροκ. Ο δίσκος του Μεταφοραί Εκδρομαί Ο Μήτσος αποτελεί τον πρόδρομο της ελληνικής rock 'n roll δισκογραφίας. Η συναυλία του στα τέλη της δεκαετίας του 1970 στου Ζωγράφου αποτελεί σταθμό στην ελληνική ροκ μουσική ιστορία.

Πηγή: Βικιπαίδεια