Άννα Φόνσου: «Ήμουν φτωχό κορίτσι, με γάιδαρο πήγαινα στη Βαρβάκειο φρούτα από την Τήνο... Μετά παντρεύτηκα πλούσιο»

«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η υστεροφημία μου»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Η Άννα Φόνσου παραχώρησε μία συγκλονιστική συνέντευξη-αφιέρωμα σε όλη τη ζωή και την καριέρα της. Η αγαπημένη ηθοποιός, που βρίσκεται από το Σπίτι του Ηθοποιού και προσφέρει καταφύγιο σε δεκάδες καλλιτέχνες, μίλησε για την εποχή που ακόμα ήταν νέα και τόνισε πως μεγάλωσε μέσα στην φτώχεια καθώς ο πατέρας της ήταν εξόριστος.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Espresso, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον πρώτο γάμο της, που της προσέφερε ακριβά δώρα, αλλά εκείνη ήθελε να αφιερωθεί στο θέατρο. Όλα τα χρήματα της, η Άννα Φόνσου τα διέθεσε εκεί και στο Σπίτι του Ηθοποιού, όπως λέει.

Άννα Παναγιωτοπούλου - Η Άννα Φόνσου την αποχαιρετά: «Δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν, δεν ανακατευόταν σε κουτσομπολιά»

Τι δήλωσε η Άννα Φόνσου για το ξεκίνημα της καριέρας της

«Ήμουν πολύ φτωχό κορίτσι. Ο πατέρας μου ήταν εξόριστος πολλά χρόνια και, όταν επέστρεψε στην Τήνο, έκανες διάφορες δουλειές για να ζήσουμε. Εγώ είχα έναν μικρό γάιδαρο και πήγαινα σε όλο το νησί διάφορα χόρτα, φρούτα και αργότερα με τον ίδιο γάιδαρο πήγαινα στη Βαρβάκειο, στην Αθήνα, φρούτα από την Τήνο» είπε αρχικά η Άννα Φόνσου.

«Μετά, όταν η κυρία Κατερίνα με γνώρισε, με σπούδασε και με βοήθησε πολύ για να σταθώ για πόδια μου. Όταν παντρεύτηκα έναν από τους πιο πλούσιους Έλληνες, τον πρώτο μου άντρα, εκείνος μου έλεγε τι ήθελα να μου αγοράσει. “Ένα σπίτι στην Αθήνα, ένα σπίτι στη Νέα Υόρκη…”, μου έλεγε και του έλεγα: όχι, θα ανεβάσω αυτό το έργο στο τάδε θέατρο. Εκεί τα έριχνα όλα. Ήμουν πωρωμένη με το θέατρο και τώρα με το Σπίτι του Ηθοποιού», συνέχισε η Άννα Φόνσου, αναφερόμενη στον άνθρωπο που τη στήριξε.

«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η υστεροφημία μου και γι’ αυτό δεν βλέπεις πουθενά το όνομά μου γραμμένο μέσα στα κτίρια που φτιάχνω», ανέφερε σε διαφορετικό σημείο η Άννα Φόνσου σχετικά με το Σπίτι του Ηθοποιού.