Νάντια Ρηγάτου: «Τον ζήλευα... Είναι οκ να υπάρχουν καλύτεροι παίκτες από εμάς» - Στο πλευρό του Σεφερλή μετά τον χαμό για το νούμερο με το Nemo

Η όλο νόημα ανάρτηση στο Instagram

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Νάντια Ρηγάτου (δεξιά)
Instagram / Νάντια Ρηγάτου (δεξιά)

Μεγάλος χαμός έχει γίνει στα social media με το νούμερο του Μάρκου Σεφερλή στην παράστασή του στο Δελφινάριο, για το Nemo, τον νικητή της Eurovision 2024. Πολλοί θεώρησαν απαράδεκτο τον τρόπου που σατιρίζει την κατάσταση και το συγκεκριμένο πρόσωπο, θίγοντας επίσης non binary άτομα - δείτε εδώ τον σάλο στο X/Twitter.

Ο ίδιος θέλησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του μέσα από ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όμως θέση θέλησε να πάρει υπέρ του και μία παλιά του συνάδελφος, η Νάντια Ρηγάτου, η οποία ανέβασε το παρακάτω story στο προφίλ της:

Η δήλωση της Νάντιας Ρηγάτου για τον Μάρκο Σεφερλή

«Έχω δουλέψει με τον Μάρκο Σεφερλή. Τον ζήλευα μέσα μου για την ελευθερία του να κάνει αυτό που αγαπάει, χωρίς να υποκύπτει σε σκηνοθέτες και παραγωγούς, να χτίσει μια αυτοκρατορία έξω από το σύστημα, μόνο με την αγάπη του κόσμου.

Τον ζήλευα, γιατί ανήκω σε εκείνους που φοβήθηκαν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Δεν με ενοχλούσαν τα αστεία του, η ελευθερία του, η ανεξαρτησία του και η πίστη του στον εαυτό του. Με ενοχλούσε, γιατί είναι ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ».

Δείτε επίσης για τον Μάρκο Σεφερλή: Ξέσπασε για τη Ζωή Γεράζη μετά τον σάλο για το νούμερο με το Nemo στο Δελφινάριο - Η αποστομωτική απάντησή της

Νάντια Ρηγάτου για Μάρκο Σεφερλή

Ο ίδιος, στο βίντεο που ανέβασε, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ανέφερε: «Η ανάρτηση αυτή απευθύνεται σε όλους αυτούς που για ακόμα μια φορά χρησιμοποιούν το όνομά μου για να ακουστούν, για να πουλήσουν κανένα βιβλίο και όλα τα σχετικά. Το μόνο βέβαια που καταφέρνουν είναι να μου κάνουν διαφήμιση -που δεν την έχω ανάγκη- αλλά τους ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Στο βίντεο θα δείτε όσα είπε ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, στο τέλος της παράστασής μου, σχετικά με το θέμα του non-binary, και όχι εγώ. Αν θέλετε να μάθετε αυτά που λέω εγώ (και πώς τα λέω), μπορείτε να έρθετε στην παράσταση να με δείτε και μετά να με κρίνετε. Σημασία όμως έχει, στο βίντεο, η αυθόρμητη αντίδραση και τα σχόλια του κοινού στα λεγόμενα του κυρίου Σούρα. Και επιτέλους, όλοι εσείς, σεβαστείτε και την άποψη των άλλων ανθρώπων, μην έχετε την απαίτηση όλοι να σέβονται την δική σας άποψη. Αυτό λέγεται bullying, αν δεν το ξέρετε».

Στη συνέχεια, ο Μάρκος Σεφερλής παρέθεσε ένα απόσπασμα μετά το τέλος της παράστασης, όπου ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας φαίνεται να απευθύνεται στον κωμικό και στο κοινό, λέγοντας: «Σ' αγαπάω πάρα πολύ, πίστεψέ με. Όλα μπορούμε να τα δεχτούμε. Τα πράγματα αλλάζουν, όλα εξελίσσονται. Οι σεξουαλικές επιθυμίες είναι αποδεκτές. Τα φύλα είναι δύο: άνδρας και γυναίκα, αυτό δεν αλλάζει με τίποτα».

Μετά την προβολή του εν λόγω κλιπ, ο Μάρκος Σεφερλής καταλήγει: «Αυτή, λοιπόν, ήταν η επιστημονική άποψη πάνω στο θέμα. Και επιτέλους καταλάβετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην κοροϊδία και την σάτιρα. Τι σας λέω τώρα, ψιλά γράμματα...».