Γιώργος Πρίντεζης: Ποιος είναι ο μπασκετμπολίστας που έκανε όλο το ΣΕΦ να δακρύσει χθες 6/9 - Η καταγωγή, η ηλικία και η αξέχαστη πρόταση γάμου

Όλα όσα δεν γνωρίζαμε για τον παίκτη του Ολυμπιακού

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Γιώργος Πρίντεζης: Ποιος είναι ο μπασκετμπολίστας που έκανε όλο το ΣΕΦ να δακρύσει χθες 6/9 - Η καταγωγή, η ηλικία και η αξέχαστη πρόταση γάμου

Ο Γιώργος Πρίντεζης τον Ιούνιο του 2022 ανακοίνωσε πως σταματούσε το μπάσκετ και δύο χρόνια αργότερα, ήρθε η στιγμή που είδε την φανέλα με το όνομα και τον αριθμό του να υψώνεται στον ουρανό του ΣΕΦ. Το βράδυ της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του για αυτή την τόσο σημαντική στιγμή για την καριέρα του και πλήθος κόσμου βρέθηκε στο γήπεδο για να τον αποθεώσει.

Πάτησε το κουμπί για να ανέβει, λοιπόν, η μπλούζα του, μαζί με τις γυναίκες της ζωής του και δάκρυσε ακούγοντας τον κόσμο να φωνάζει από τις κερκίδες το σύνθημα «Γιώργο ψυχάρα Ολυμπιακάρα». Πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλη ιστορία στο παρκέ. Πάμε να μάθουμε ή να θυμηθούμε κάποια πράγματα για εκείνον λοιπόν...

Ποιος είναι ο Γιώργος Πρίντεζης

Γεννήθηκε στη Σύρο, στις 22 Φεβρουαρίου 1985 - σήμερα είναι 39 ετών, έχει ύψος 2,06 μέτρα και πάντα αγωνιζόταν ως πάουερ φόργουορντ. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στον Ολυμπιακό και αποτελεί μέχρι και σήμερα τον μακροβιότερο καλαθοσφαιριστή στην ιστορία της ομάδας με συνολικά 20 σεζόν. Τη δεκαετία 2010-2020 υπήρξε βασικό στέλεχος σε Πρωτάθλημα Ελλάδας και Ευρωλίγκα, ενώ υπήρξε και βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας για πάνω από μια δεκαετία, έχοντας κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2009.

Κρατούσε πάντα την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς ήθελε να τον συζητούν μονάχα για το έργο του, ωστόσο δεν μπορεί να κρύψει τον έρωτά του για την σύζυγό του, Στέλλα Κωστοπούλου, την οποία παντρεύτηκε το 2018.

Η πρόταση γάμου που της είχε κάνει, έχει μείνει στην ιστορία. Είχε διοργανώσει ένα πριβέ πάρτι στην παραλία, στις Αγκαθωπές και ξαφνικά πήρε το μικρόφωνο, της τραγούδησε Πλούταρχο, την φώναξε κοντά του, γονάτισε, της έδειξε το δαχτυλίδι που είχε διαλέξει και την ρώτησε εάν ήθελε να τον παντρευτεί.

«Άμα μου πεις όχι, την γ@μήσ@με να ξέρεις...», της είχε πει γελώντας, αλλά πήρε το πολυπόθητο "ναι" από την 24χρονη τότε. Ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί, την Ζόζεφιν, η οποία ήρθε στον κόσμο τον Αύγουστο του '17.


Πριν από λίγους μήνες, η αγαπημένη του Στέλλα έφερε στον κόσμο και το δεύτερο παιδί τους, το οποίο είναι επίσης κοριτσάκι - δείτε εδώ την φωτογραφία του. Πλέον οι τέσσερις τους απολαμβάνουν μία ήσυχη ζωή, γυρίζοντας τον κόσμο με το γιοτ τους, το οποίο είναι ολόκληρο θηρίο και κοστίζει πολλές χιλιάδες ευρώ - δείτε το εδώ.