Μάρκος Σεφερλής: Ξέσπασε για τη Ζωή Γεράζη μετά τον σάλο για το νούμερο με το Nemo στο Δελφινάριο - Η αποστομωτική απάντησή της

Την "άδειασε" και εκείνη αποκρίθηκε με τον πιο ωραίο τρόπο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Μάρκος Σεφερλής: Ξέσπασε για τη Ζωή Γεράζη μετά τον σάλο για το νούμερο με το Nemo στο Δελφινάριο - Η αποστομωτική απάντησή της

Τεράστιος σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας ενός νούμερου στην παράσταση του Μάρκου Σεφερλή όπου αναφέρεται στον νικητή της Eurovision 2024, Nemo, ο οποίος έχει δηλώσει πως είναι non binary (δείτε εδώ όσα γράφτηκαν στο X/Twitter). Ο ηθοποιός απάντησε στους κατακριτές του μέσα από ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το απόγευμα της Παρασκευής 6/9 (δείτε το εδώ), ωστόσο το Σάββατο 7/9 επανήλθε με μία νέα ανάρτηση κατά την οποία στρέφεται εναντίον της ηθοποιού από την Γη της ελιάς, Ζωή Γεράζη.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευσε στο προφίλ του τον τίτλο ενός άρθρου, ο οποίος γράφει: «Η Ειρήνη από τη Γη της Ελιάς ξεσπά κατά του Μάρκου Σεφερλή», από το οποίο φαίνεται πως η νεαρή του "επιτέθηκε" για το συγκεκριμένο κομμάτι της παράστασής του, και το συνόδευσε με ένα μακροσκελές κείμενο στην λεζάντα, λέγοντας πως το ότι δεν την αναφέρουν με το όνομά της δηλώνει κάτι από μόνο του, ενώ τόνισε πως εκείνη είναι πρωτοεμφανιζόμενη αλλά ο ίδιος κουβαλάει πολλά χρόνια εμπειρίας πάνω του.

Το ξέσπασμα του Μάρκου Σεφερλή κατά της Ζωής Γεράζη

«Καταλαβαίνετε τώρα ποια είναι η διαφορά!

1. Η νεαρή πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός αποκαλείται από τον δημοσιογράφο ως «η Ειρήνη από τη Γη της Ελιάς».
Ο ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης, θιασάρχης, τηλεπαρουσιαστής, θεατρικός και τηλεοπτικός παραγωγός με παρουσία 35 χρόνων στον καλλιτεχνικό χώρο, έχει ονοματεπώνυμο: Μάρκος Σεφερλής!

2. Η νεαρή πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός, δεν γνωρίζω αν εκτός από την τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε κάποιο θέατρο. Ο ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης, θιασάρχης, τηλεπαρουσιαστής, θεατρικός και τηλεοπτικός παραγωγός με παρουσία 35 χρόνων στον καλλιτεχνικό χώρο, όλοι γνωρίζουν ότι τα τελευταία 20 χρόνια διαθέτει δύο από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ελλάδας, στα οποία και εμφανίζεται ανελλιπώς!

Τα συμπεράσματα δικά σας!», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Η ηθοποιός, με την σειρά της, απάντησε μέσα από ένα story, στην προσπάθειά της να δώσει ένα τέλος σε όλο αυτό: «Καλησπέρα, επειδή έχω λάβει μηνύματα για άρθρα τα οποία γράφουν ανακρίβειες για το πρόσωπό μου προς τον κύριο Σεφερλή, να ξεκαθαρίσω ότι το κείμενο που γράφτηκε δεν ήταν καν δικό μου. Δεν ήταν γραμμένο από εμένα αλλά από άλλο άτομο. Ήταν ένα κείμενο που το θεώρησα τρομερά ευγενικό και απλά το αναδημοσίευσα στην ιστορία μου στο instagram όπως έκαναν και άλλοι συνάδελφοι, φίλοι και γνωστοί. Δε πήρα κάποια θέση πάνω στο θέμα, ούτε ξέσπασα, ούτε εξέφρασα γνώμη για το συγκεκριμένο συμβάν. Κανένα μίσος για κανέναν άνθρωπο. Μόνο σεβασμός και αγάπη. Αυτά κερδίζουν στο τέλος», δήλωσε.

Η απάντηση της Ζωής Γεράζη στον Μάρκο Σεφερλή
Instagram /Ζωή Γεράζη

Εντωμεταξύ, η ανάρτηση που είχε κάνει η Ζωή Γεράζη για το συγκεκριμένο θέμα ήταν το κείμενο ενός άλλου ατόμου, το οποίο αναφέρει: «Γεια σου Μάρκο, είμαι ένα non-binary άτομο σαν το Νemo που κέρδισε τη Eurovision 2024, & το οποίο κοροϊδεύεις στα 20 χρόνια Δελφινάριο. Συγγνώμη που σε αποκαλώ με το μικρό σου, αλλά νιώθω μια οικειότητα καθώς σε βλέπω από μικρό παιδί.

Σε θυμάμαι να υποδύεσαι τον γκέι στην τηλεόραση με ατάκες “καλέ τσούζει, αλλά μ’ αρέσει” ή “αχαχουχα, ευθυμήσαμε πάλι, σε καλό να μας βγει”, τις οποίες δε θα ξεχάσω ποτέ. Δε θα τις ξεχάσω γιατί τις έχω ακούσει πολλές φορές από συμμαθητές μου, να τις λένε εναντίον μου.

Καμία φορά φαντάζομαι ότι μεγάλωσα σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου δεν υπάρχεις, & αναρωτιέμαι αν το bullying από τους συμμαθητές μου θα ήταν λιγότερο.

Δε σε κατηγορώ (τόσο) για τότε: μπορώ να το θεωρήσω σημείο της εποχής, αφού ακόμα & γκέι σεναριογράφοι τότε, έφτιαχναν καρικατούρες γκέι/τρανς χαρακτήρες για να γελάει ο κόσμος. Όμως τώρα, που σαν κοινωνία αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τη διαφορετικότητα του καθενός & να την αποδεχόμαστε, γιατί συνεχίζεις πάλι το ίδιο μοτίβο;

Δεν καταλαβαίνεις ότι έτσι ενισχύεται το μίσος ενάντια στα non-binary άτομα, κάτι που έχει οδηγήσει σε μαζική επίθεση εναντίον τους στην Αριστοτέλους;

Ή στο ότι δεν εκδίδουν τα βιβλία μας, επειδή μας θεωρούν γελοία πλάσματα που θέλουμε να μετατρέψουμε τα ελληνικά σε κινέζικα, με το να προσθέτουμε χαρακτήρες όπως το “@“; Αυτή θέλεις να είναι η συνεισφορά σου στην κοινωνία; Ακόμα και να μη σου αρέσει αυτό που είμαστε, θεωρείς πως μας αξίζει το μίσος & ο εξευτελισμός;

Το μόνο ενθαρρυντικό στο βίντεο που είδα να κοροϊδεύεις το Nemo είναι, πως σε χειροκρότησαν με το ζόρι. & έτσι μου μένει μια αμυδρή ελπίδα ότι παρότι εσύ μένεις ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια, ο κόσμος τουλάχιστον αλλάζει.

ΥΓ: μήπως θα ήθελες το βιβλίο μου, το «μπαμπά θέλω να ντρέπεσαι για μένα»; Ισως σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα, ώστε να μη ντρέπονται για σένα».

Ζωή Γεράζη για Σεφερλή