Στέφανος Τσιτσιπάς: «Είναι τρελοί! Μια δυσλειτουργική οικογένεια», «Τον έκαναν να νιώθει ένοχος» - Σοκαριστικές αποκαλύψεις στο φως για τον πατέρα και το παρελθόν τους

Οι μαρτυρίες που προκαλούν ανατριχίλα

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε την λήξη της συνεργασίας με τον πατέρα του, Απόστολο, μετά από έναν τσακωμό τους στο γήπεδο, αλλά και άλλους καβγάδες που είχαν προηγηθεί στο παρελθόν ανάμεσά τους στα στάδια - δείτε εδώ την ανακοίνωση.

Έκτοτε, φαίνεται πως η σχέση τους περνάει μία περίεργη φάση, αφού ο δεύτερος δεν παρευρέθηκε στα γενέθλια του διάσημου τενίστα και πρόσφατα έκανε δηλώσεις για το συμβάν που τους χώρισε επαγγελματικά, ρίχνοντας το μπαλάκι στον γιο του - δείτε εδώ.

Η L’ Equipe, για τον λόγο αυτό, αποφάσισε να κάνει μια έρευνα στην οποία έκαναν δηλώσεις άνθρωποι που δούλεψαν για τους δύο τους. Οι αποκαλύψεις τους έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και σίγουρα θα συζητηθούν, αφού παρουσιάζουν ένα άλλο πρόσωπο του Απόστολου Τσιτσιπά από αυτό που παρουσιάζεται όλα αυτά τα χρόνια.

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον Στέφανο Τσιτσιπά και την οικογένειά του

«Ο Απόστολος είναι ευγενικός, αλλά και υπερβολικός. Αγαπά πολύ το γιο του. Η σχέση τους όμως εδώ και χρόνια δεν ήταν σταθερή και του έκανε μόνο κακό. Οι σκοτεινές στιγμές του προέρχονται από εκεί. Ο πατέρας του μιλούσε τόσο πολύ, που δεν άκουγε παρά μόνο τον εαυτό του. Εξαιτίας του πατέρα του, αρκετοί παίκτες δεν ήθελαν να προπονούνται πλέον μαζί του στα τουρνουά. Δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν στην προπόνηση, επειδή μιλούσε συνεχώς. Θέλει να ελέγχει τα πάντα και δεν αφήνει χώρο ούτε για οξυγόνο», αναφέρει ο Μπιάνκι.

Απόστολος Τσιτσιπάς και Στέφανος

«Κάθε φορά που σκεφτόταν να σταματήσει τη συνεργασία με τον πατέρα του, η μητέρα του έτρεχε να του πει να μην το κάνει, “γιατί είχε αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτόν”, και τον έκαναν να νιώθει ένοχος. Προσπαθούσε να απελευθερωθεί, αλλά, λόγω της τόσο στενής σχέσης τους, δεν ήταν δυνατόν. Και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει χρόνο. Νιώθω άσχημα για αυτόν, γιατί είναι, θεωρώ, ο πιο ποιοτικός παίκτης. Έφτασε πλέον σε ηλικία που κατάλαβε ότι η καριέρα του δεν ήρθε εκεί που θα έπρεπε, δηλαδή στην κατάκτηση ενός Grand Slam»,δηλώνει επίσης ο πρώην φυσικοθεραπευτής του νεαρού.

«Είναι θαύμα το ότι έχει πάρει τους τίτλους που έχει μέσα σε αυτό το περιβάλλον», πρόσθεσε, μάλιστα, ο Μπιάνκι και ξεκίνησε να περιγράφει όσα συνέβησαν κατά τη διάρκειας μιας προπόνησης Roland Garros το 2021, λίγη ώρα πριν πραγματοποιηθεί ο τελικός με τον Τζόκοβιτς:

«Κράτησε μια ώρα και 20 λεπτά, παραμονή του τελικού. Η προθέρμανση έπρεπε να είναι το πολύ 45 λεπτά. Κατέληξα στο να σηκωθώ να φύγω. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης υπήρχε ένα drone από πάνω και ο Απόστολος τρελάθηκε. Έλεγε ότι τον κατασκόπευε ο Τζόκοβιτς» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η δημοσιογράφος Έλεν Σκοτ Σμιθ, η οποία παρακολουθεί τον τενίστα για πάνω από μια δέκα χρόνια σημειώνει: «Φωνάζει ο πατέρας του στα ελληνικά και η μητέρα του στα ρωσικά. Ο ένας λέει “μαύρο” και ο άλλος “άσπρο”. Του μιλούσαν σαν να ήταν αυτοί στο court αντί γι’ αυτόν».

«Μαλώνουν συνεχώς και μπροστά σε όλους. Είναι τρελοί. Μια δυσλειτουργική οικογένεια. Από πολύ μικρός ο Στέφανος είναι βυθισμένος σε αυτό το περιβάλλον, όπου ο ένας φωνάζει στον άλλον», αναφέρει σε άλλο σημείο πρόσωπο που έχει στενές επαφές με την οικογένεια και τους γνωρίζει όλους από πρώτο χέρι.

Απόστολος Τσιτσιπάς