Αντρέας Γεωργίου – Το μήνυμά του στον Ερντογάν μετά το «μπλόκο» της Τουρκίας στη σειρά Famagusta στο Netflix

Παίρνει θέση μετά τις αντιδράσεις

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Σάλο προκάλεσε η απόφαση της Τουρκίας να μπλοκάρει την προβολή της Famagusta από το Netflix, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του τουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Ο δημιουργός της σειράς, Αντρέας Γεωργίου, μέχρι πρότινος δεν είχε σχολιάσει τα όσα ακούγονταν εκατέρωθεν, ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις αποφάσισε να πάρει θέση.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως ο ρόλος της Famagusta είναι να ενώσει τους δύο λαούς και όχι να χωρίσει. Για παράδειγμα, ο Αντρέας Γεωργίου χρησιμοποίησε τα ανίψια του και τις κόρες μίας παιδικής του φίλης, οι οποίες παρά τις διαφορές που υπάρχουν και τα συρματοπλέγματα, καταφέρνουν να μεγαλώνουν ως φίλες.

Δείτε επίσης: Famagusta: Όλη η αλήθεια για το «μπλόκο» της Τουρκίας στο Netflix και η απάντηση του Κούλλη Νικολάου στο You

Το μήνυμα του Αντρέα Γεωργίου

Ο Αντρέας Γεωργίου καταλήγει στο μήνυμά της ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να μπορεί να ζει και να αγαπά ελεύθερα, χωρίς τους περιορισμούς που έχουν μπει από τα κράτη.

«Στέλια, Ίσλα και Αντριάνα! Οι δύο ανιψιές μου, η Στέλια και η Αντριάνα, και η κόρη της παιδικής μου φίλης, Ίσλα, είναι όλες Κύπριες! Η Ίσλα είναι Τουρκοκύπρια και οι ανιψιές μου Ελληνοκύπριες. Τις μεγαλώνουμε και τις μαθαίνουμε να αγαπούν η μία την άλλη. Αυτό είναι και το μήνυμα της σειράς Famagusta, που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την ανθρωπότητα. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ζει και να αγαπά ελεύθερα... Χωρίς σύνορα και περιορισμούς! Ελεύθερα», ανέφερε σε story του στο Instagram ο Αντρέας Γεωργίου, ταγκάροντας μάλιστα και τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 Αντρέας Γεωργίου – Το μήνυμά του στον Ερντογάν μετά το «μπλόκο» της Τουρκίας στη σειρά Famagusta στο Netflix

Θυμίζουμε το youweekly.gr επικοινώνησε με τον παραγωγό της Famagusta, Κούλλη Νικολάου, και αδελφικό φίλο του Αντρέα Γεωργίου, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει κάποια επίσημη ενημέρωση σχετικά, καθώς τα δικαιώματα προβολής διαχειρίζεται το Mega. Όπως ανέφερε πάντως: «Δεν θα με σόκαρε καθόλου μία τέτοια κίνηση, γνωρίζω πως η Τουρκία έχει δυνατή εξωτερική πολιτική».