«Μαμά έρχομαι» - Το ντοκιμαντέρ της Ανθής Βούλγαρη για τα Τέμπη κυκλοφορεί στο Netflix

Η επίσημη ανακοίνωση

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
«Μαμά έρχομαι» - Το ντοκιμαντέρ της Ανθής Βούλγαρη για τα Τέμπη κυκλοφορεί στο Netflix

To ντοκιμαντέρ «Μαμά Έρχομαι» της Alter Ego Media για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, που επιμελήθηκε και παρουσιάζει η Ανθή Βούλγαρη, προστίθεται στη βιβλιοθήκη του NETFLIX.

Από την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, το ντοκιμαντέρ που συγκίνησε την κοινή γνώμη και τάραξε τα νερά με τις ανατριχιαστικές μαρτυρίες των επιζώντων και τις αφηγήσεις των οικογενειών των 57 θυμάτων, θα είναι διαθέσιμο στη δημοφιλή υπηρεσία streaming, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στις πόλεις όπου ζούσαν οι επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας, που καταγράφει, με αφηγηματική προσέγγιση και κινηματογραφική αισθητική, την αλήθεια της αποφράδας εκείνης ημέρας και τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που έφερε στο φως το ξημέρωμα.

Οι παραλείψεις, τα ερωτηματικά, οι άσβηστες μνήμες, τα όνειρα που χάθηκαν και μια πληγή που παραμένει ακόμα ανοιχτή…

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει η Ντίνα Μαδαλιανίδη - «Παίρνω φάρμακα! Βλέπω συνέχεια σώματα δίπλα μου! Θυμάμαι ότι έξω από το βαγόνι...»

Απόσπασμα από την εξομολόγηση της Μαρίας Καρυστιανού στο «Μαμά έρχομαι»

Η Μαρία Καρυστιανού, που έχει δημιουργήσει μάλιστα τον σύλλογο συγγενών θυμάτων των Τεμπών, ώστε όλοι μαζί να ζητήσουν δικαίωση για τους ανθρώπους τους που δολοφονήθηκαν, είχε μιλήσει στο «Μαμά Έρχομαι» για την απώλεια της κόρης της.

«Ταξίδευε με την κολλητή της, μαζί τα έκαναν όλα. Ήταν τρεις κολλητές και η μία είχε φύγει την προηγούμενη ημέρα. Οι δυο τους αποφάσισαν να κάτσουν μία ημέρα ακόμα στην Αθήνα. Ήταν να πάρουν το πρώτο τρένο αλλά δεν πρόλαβαν να ξυπνήσουν, πήραν το επόμενο»...

«Δεν μπορώ να καταλάβω, μου έδινε ο δικηγόρος μου να διαβάσω την 717 και τις αναβολές που γίνονταν. Ποιες ήταν οι αιτίες τον ρώτησα. Ποιος λόγος είναι πιο σημαντικός απέναντι στη ζωή; Η 717 έχει συνάφεια με το δυστύχημα. Θεωρώ ύβρη να ακούγονται αυτά τα πράγματα. Δεν θα πω προσβολή για το νοητικό μου επίπεδο, γιατί αυτό είναι αστείο να το λες.

Είναι πραγματικά ντροπή, γιατί αν δεν υπήρχε αυτό και είχαν ολοκληρωθεί τα συστήματα ασφάλειας, δεν με ενδιαφέρει εμένα η επάρκεια ενός υπαλλήλου. Κακώς ήταν εκεί, αλλά τι σημαίνει αυτό; Αν εκείνη την ώρα πάθαινε κάτι, μια ανακοπή και δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά του; Δεν μπορείς το 2023, σε μια χώρα στην Ευρώπη που όλα είναι αυτοποιημένα, δεν αφήνουν περιθώριο για λάθος. Έλεγαν ότι φταίει ο σταθμάρχης που δεν πάτησε το κουμπί» είπε και ξέσπασε η Μαρία Καρυστιανού.