Θοδωρής Αθερίδης: «Δεν στενοχωρήθηκα για τη μαμά μου που πέθανε...» - Η δεύτερη μεγάλη απώλεια στη ζωή του

Συγκλονίζουν οι περιγραφές του

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Θοδωρής Αθερίδης: «Δεν στενοχωρήθηκα για τη μαμά μου που πέθανε...» - Η δεύτερη μεγάλη απώλεια στη ζωή του

Καλεσμένος στο «Στούντιο 4» ήταν το απόγευμα της Τετάρτης (4/9) ο Θοδωρής Αθερίδης. Μεταξύ άλλων ο ηθοποιός μίλησε για δύο απώλειες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή του, εκείνη της μητέρας του και του πνευματικού του.

Παρότι και οι δύο έφυγαν από το πλευρό του, ο Θοδωρής Αθερίδης τόνισε πως δεν στενοχωρήθηκε, αφού ταλαιπωρήθηκαν από προβλήματα υγείας που επηρέασαν σοβαρά την ποιότητα της ζωής τους. Παράλληλα ανέφερε πως τόσο η μητέρα της, όσο και ο πνευματικός της έφυγαν πλήρεις ημερών και γεμάτοι αγάπη.

Ο Θοδωρής Αθερίδης για τη σχέση με τον πνευματικό του

«Είχα πνευματικό αλλά πέθανε, δεν βρήκα άλλον. Και τον πρώτο δεν τον έψαξα, προέκυψε μέσω μίας φίλης μου. Ήταν πολύ power ο δικός μου, εκ των πραγμάτων φάνηκε ότι τον χρειαζόμουν και ας μην το ήξερα. Είναι διαφορετική η δουλειά του από του ψυχολόγου, η εξομολόγηση γίνεται ενώπιον του Θεού και ο “φάρος” σου είναι το απόλυτο καλό», σημείωσε αρχικά ο Θοδωρής Αθερίδης.

Αναφερόμενος στη σχέση με τον πνευματικό του συμπλήρωσε πως: «Έχω πεθυμήσει να περνάω και να τον βλέπω, αλλά χαίρομαι γι' αυτόν. Είναι ο πρώτος άνθρωπος στη ζωή μου που πέθανε και δεν στενοχωρήθηκα. Χάρηκε που πέθανε και το ήξερα, είχε κουραστεί με την υγεία του και το ζάχαρο. Έφυγε από κορονοϊό και ησύχασε».

Ο λόγος που δεν στενοχωρήθηκε όταν «έφυγε» η μητέρα του

Μιλώντας στη συνέχεια για τη μητέρα του, η οποία έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούλιο, ο Θοδωρής Αθερίδης σημείωσε: «Ήταν 92 και μισό. Τα τελευταία δύο χρόνια είχε σπάσει το ισχίο της, κι ενώ ήταν μία γυναίκα που έκανε δουλειές στο σπίτι της, δεν ξανατόλμησε να σηκωθεί, ενώ μπορούσε. Σιγά-σιγά στο κρεβάτι άρχισε να ξεχνάει, έκανε μία ουρολοίμωξη, την καθαρίσαμε με αντιβίωση για ελέφαντες, το άντεξε και τελικά έπαθε νεφρική ανεπάρκεια και πέθανε».

Όπως τόνισε αμέσως μετά: «Δεν στενοχωρήθηκα για τη μαμά μου γιατί για πολλά χρόνια, τουλάχιστον τα τελευταία 30 που πέθανε ο πατέρας μου, ήταν περιστοιχισμένη από ανθρώπους που την αγαπούσαν μόνο και τη φρόντισαν. Εγώ με την αδερφή μου δεν μαλώσαμε ποτέ, γιατί αυτό θα ήταν τεράστια πληγή για έναν γονιό. Ήταν πλήρης ημερών, μόνο την ευχή της άφησε πίσω».

Ο Θοδωρής Αθερίδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως ήταν προετοιμασμένος για αυτό το σενάριο και το είχε συζητήσει με τους δικούς του. «Το ξέραμε, είχα ενημερώσει και την κόρη μου, που είχε στενή σχέση με τη γιαγιά της, κάποια πράγματα τα καταλαβαίνεις. Απλώς δεν ήθελα να καταλαβαίνει, για να μην τρομάξει, και να πονάει», τόνισε.

«Κάτι άλλαξε, απαλλάχτηκα από κάτι ενοχικά που έχω. Χτυπούσε το τηλέφωνο για να μου πουν συλλυπητήρια από 3.000 άτομα, δεν το σήκωσα σε κανέναν. Αισθάνθηκα σαν να μου είπε φεύγοντας “Χαλάρωσε λίγο”. Το μόνο άγχος που είχα όσο ζούσε η μαμά μου τα τελευταία χρόνια ήταν μην τυχόν μάθει ότι έπαθα εγκεφαλικό το 2019. Αν το άκουγε, θα πέθαινε εκείνη την ώρα, γι' αυτό ζήτησα απ' όλους να μην μαθευτεί», κατέληξε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ ο Θοδωρής Αθερίδης.