Έντονες αντιδράσεις για την παράσταση του Μάρκου Σεφερλή - Το νούμερο για το Nemo από την Eurovision

Το τραγούδι που ενόχλησε πολλούς

Ελένη Μπορμπόλη
Collage - Screenshot: X / Joshi & YouTube / ERT
Collage - Screenshot: X / Joshi & YouTube / ERT

Εν μέσω έντονων κριτικών βρίσκεται για ακόμα μια φορά ο Μάρκος Σεφερλής, αυτή την φορά για ένα απόσπασμα από την νέα του παράσταση, το οποίο αφορά το non binary άτομο που κέρδισε στη Eurovision 2024, το Nemo. Μάλιστα, το νούμερο αυτό έγινε σε επετειακή παράσταση του γνωστού κωμικού, ο οποίος κλείνει τα 20 χρόνια της καριέρας του ως κωμικός.

Η επετειακή παράσταση έλαβε χώρα στο Δελφινάριο το βράδυ της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου και βίντεο - αποσπάσματα από το show άρχισαν να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήδη από το ίδιο βράδυ.

Αυτό που τράβηξε, ωστόσο, την περισσότερη προσοχή ήταν ένα νούμερο μέσα από το οποίο ο Μάρκος Σεφερλής σατίριζε όχι μόνο το Nemo, αλλά και γενικότερα τα άτομα που δηλώνουν πως είναι μη δυαδικού φύλου (non binary). Όπως ήταν αναμενόμενο, η εμφάνιση αυτή συζητήθηκε πολύ.

Συγκεκριμένα, ο κωμικός αποφάσισε να παρουσιάσει μια παραλλαγή του πολυσυζυτημένου τραγουδιού «Europapa» του Ολλανδού καλλιτέχνη Joost Klein –που αποκλείστηκε από τον τελικό της Eurovision έχοντας κατηγορηθεί για βίαια συμπεριφορά-, μεταμφιεσμένος, όμως, σαν... Nemo. Μέσα από το τραγούδι αυτό ο Μάρκος Σεφερλής έδωσε τη δική του οπτική όσον αφορά το θέμα των μη δυαδικών ατόμων, που τα τελευταία χρόνια έχει απασχολήσει περισσότερο τα μέσα.

Δείτε επίσης: Μάρκος Σεφερλής: Η απάντηση στα αρνητικά σχόλια για τις παραστάσεις του - «Δεν κάνω κάτι κακό! Κάνω αναπαράσταση της πραγματικότητας»

Δείτε το βίντεο από το νούμερο του Μάρκου Σεφερλή για το Nemo

«Πάλιωσε το gay, τώρα πια δε λέει

αυτό papa, αυτό papa

έλα χαμογέλα, είναι η νέα τρέλα,

αυτό papa, αυτό papa

εξαρτάται από το πώς θα ξυπνήσω το πρωί,

θα νιώθω κόρη ή γιος, ίσως και τα δυο μαζί

αν θα βάλω μπλε, αν θα βάλω ροζ, δεν έχω εγώ να δώσω λόγο κανενός

δεν είμαι αγόρι πλέον με το ζόρι

εγώ papa, εγώ papa

σήμερα τον Τέλη αύριο την Κέλλυ

θέλω papa, θέλω papa

πια δηλώνω εγώ non binary

μη δει άδικο, να διαλέξω φύλο κρίμα κι άδικο»

Σημειώνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο νούμερο του Μάρκου Σεφερλή έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις, καθώς πολλές είναι οι φωνές που υποστηρίζουν ότι ορισμένα από τα αστεία του είναι προσβλητικά για τα άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και σε άλλες ομάδες.