Έλλη Κοκκίνου: «Υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές παντού, μου είπε πως το αίμα γράφει υπέροχα στο λευκό κοστούμι»

Η εξομολόγηση για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βίωσε

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Για πρώτη φορά η Έλλη Κοκκίνου εξομολογήθηκε τις δύσκολες στιγμές που βίωσε, όταν έδωσε συναυλία το 1997 στην Πράσινη Γραμμή στη Λευκωσία μαζί με τον Σάκη Ρουβά.

Ως καλεσμένη στο «Γηροκομείο» του Ηλία Ψινάκη μίλησε για τα πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας που συνάντησε, καθώς και τις αντιδράσεις του κόσμου πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και στον απόηχο της συναυλίας. Η Έλλη Κοκκίνου τόνισε πως φοβήθηκε βλέποντας τα όσα διαδραματίστηκαν, καθώς και ότι για καιρό μετά την υποδέχονταν με αυγά και ντομάτες.

Δείτε επίσης: Έλλη Κοκκίνου: Οι φωτογραφίες της με μαγιό από τη Μήλο «κόβουν την ανάσα»

Η εξομολόγηση της Έλλης Κοκκίνου

«Πήγαμε στη Λευκωσία με ιδιωτικό τζετ, δεν περάσαμε καν έλεγχο. Δεν ήξερα πού πήγαινα, εκεί κατάλαβα τι συμβαίνει. Είχαμε άγνοια κινδύνου, μέχρι πού φτάσαμε εκεί δεν γνωρίζαμε το μέγεθος, το συνειδητοποιήσαμε όταν είδαμε να μας περιμένουν τέσσερα τεθωρακισμένα τζιπ με φιμέ τζάμια. Μπήκε ο καθένας σε διαφορετικό αυτοκίνητο, για να μην ξέρουν πού είναι ο στόχος», αναφέρει η Έλλη Κοκκίνου.

«Είχα πάθει σοκ. Δίπλα μου και μπροστά μου κάθονταν τύποι με αυτόματα στο χέρι και αλεξίσφαιρα. Ήθελα να γυρίσω πίσω στη μαμά μου, αλλά ήταν αργά. Όταν μας πήγαν σε μία μεγάλη αίθουσα με τη μακέτα της Πράσινης Γραμμής, εκεί φοβηθήκαμε», συνεχίζει στην αφήγησή της, με τον Ηλία Ψινάκη να συμπληρώνει πως δεν το μετάνιωσε.

«Πολύ άγριο το τοπίο αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε πίσω. Είχε πολύ συγκινητικές στιγμές που κανένας ποτέ δεν γνωστοποίησε, γι’ αυτό και πήρε και μία αρνητική τροπή το γεγονός, ενώ είχε και αρκετά θετικά. Είχα πάρει ένα ρούχο για να κάνω τα φωνητικά μου στον Σάκη, ένα λευκό κοστούμι. Με βλέπει ο Ηλίας και μου λέει για να προλογίσω τη συναυλία: “Εξαιρετικό! Το αίμα πάνω στο λευκό κοστούμι γράφει υπέροχα”. Υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές παντού», θυμάται χαρακτηριστικά η Έλλη Κοκκίνου.

«Αμέσως μετά τη συναυλία, κάναμε περιοδεία στην Ελλάδα. Στην Κέρκυρα θυμάμαι είχα πάει για το live με το τζιπ που μας είχαν νοικιάσει, άνοιξα το παράθυρο για να μιλήσω στον φύλακα του γηπέδου και είχαν κάτι αβγά κάποιοι. Σκάνε τα αβγά μέσα, μετά μύριζα αβγό και ο Σάκης με πείραζε. Μέχρι που το έφαγε κι αυτός», ανέφερε σε διαφορετικό σημείο η Έλλη Κοκκίνου.