Θύμα διαδικτυακής απάτης ο Αλέξης Γεωργούλης – Κινείται νομικά κατά παντός υπευθύνου

Δυστυχώς δεν είναι ο πρώτος

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο Αλέξης Γεωργούλης έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Σύμφωνα με τον γνωστό ηθοποιό και πρώην Ευρωβουλευτή, επιτήδειοι χρησιμοποίησαν την εικόνα του σε μια διαδικτυακή διαφήμιση για παιχνίδι με χρήματα, όπου φαίνεται να το προωθεί, χωρίς φυσικά τη δική του συναίνεση.

Ο Αλέξης Γεωργούλης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη συγκεκριμένη διαφήμιση, τονίζοντας ότι πρόκειται για απάτη με τη χρήση της τεχνολογίας Deepfake. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι έχει ήδη ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες κατά των ατόμων που εκμεταλλεύτηκαν το όνομά του χωρίς τη συναίνεσή του, προκειμένου να εξαπατήσουν το κοινό.

Δείτε επίσης: «Δεν θέλω να μιλήσουμε γι' αυτή την κυρία» - Η έντονη αντίδραση σε ερώτηση για την καταγγελία εις βάρος του

Η ανάρτηση του Αλέξη Γεωργούλη για τη διαδικτυακή απάτη

«Σήμερα ενημερώθηκα ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με την εικόνα μου, στο οποίο διαφημίζεται παιχνίδι με χρήματα και φέρομαι να το συστήνω. Πρόκειται για απάτη και ουδέποτε έχω συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαφήμιση παιχνιδιού με χρήματα ή προϊόντος επενδύσεων στο διαδίκτυο και ήδη έχω ξεκινήσει τη νομική διαδικασία ενάντια σε όσους έχουν κάνει, χωρίς τη συναίνεσή μου, χρήση της εικόνας μου, προς εξαπάτηση του κοινού», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Αλέξης Γεωργούλης.

Αντίστοιχα θύματα απάτης, πέρα απ' τον Αλέξη Γεωργούλη, έχουν πέσει στο παρελθόν η Σία Κοσιώνη, η Ζήνα Κουτσελίνη, η Ελένη Μενεγάκη και ο Θάνος Ασκητής μεταξύ πολλών άλλων.

«Το διαδίκτυο είναι χαοτικό. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, δυστυχώς δεν υπάρχει έλεγχος και αστυνομία του διαδικτύου. Όλοι αυτοί που συλλαμβάνονται είναι όταν αφήνουν ηλεκτρονικά ίχνη κάνοντας τις παρανομίες τους. Δεν μπορείς να το ελέγξεις», έχει δηλώσει ο πρώην προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, Μανώλης Σφακιανάκης, ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας, για να συμπληρώσει: «Έχει ξεφύγει το θέμα. Υπάρχουν τρόποι αστυνόμευσης και κάποιοι πρέπει να το δουν αλλιώς, αλλά αυτό θα γίνει μόνο όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι».