Λήδα Μανθοπούλου – Η ασημένια Ολυμπιονίκης δηλώνει: «Πολλοί μου είπαν να αφήσω τον αθλητισμό»

Δεν τους άκουσε και βγήκε νικήτρια

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Λήδα Μανθοπούλου – Η ασημένια Ολυμπιονίκης δηλώνει: «Πολλοί μου είπαν να αφήσω τον αθλητισμό»

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι, η Λήδα Μανθοπούλου μίλησε εφ' όλης της ύλης στο Στούντιο 4 για την εμπειρία της στον αθλητισμό μέχρι σήμερα.

Η νεαρή αθλήτρια του στίβου, και κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου, τόνισε ότι πίστευε στον εαυτό της από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο κατάμεστο στάδιο, ενώ μετέφερε και τις φωνές αμφισβήτησης που άκουσε μέσα στα χρόνια, από την ημέρα που διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ωστόσο η Λήδα Μανθοπούλου κατέληξε πως οι γονείς της ήταν πάντα στο πλευρό της, γι' αυτό και ξεκίνησε τον αθλητισμό, τον οποίο συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Δείτε επίσης: Λήδα Μανθοπούλου: Η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο θάνατος του πατέρα της, το τατουάζ της και το δημόσιο ξέσπασμα - Ποια είναι η παραολυμπιονίκης

Οι δηλώσεις της Λήδας Μανθοπούλου μετά το ασημένιο μετάλλιο

«Τώρα αρχίζω να ξεκουράζομαι, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Βλέπω το μετάλλιο στη θήκη του και λέω “ουάου, αυτό είναι δικό μου”. Ήξερα ότι με βάση τους χρόνους μου είμαι για βάθρο. Δεν αγχωνόμουν. Κάποια στιγμή κοίταξα γύρω-γύρω, είδα το γεμάτο στάδιο, αλλά ευτυχώς δεν με επηρέασε. Έβαλα τα δυνατά μου και χάρηκα που τα κατάφερα», δήλωσε αρχικά η Λήδα Μανθοπούλου.

«Το τρέξιμο είναι τρόπος ζωής, αυτό που κάνω από τότε που είμαι 7 χρονών. Το λατρεύω, το συνεχίζω και πιστεύω ότι είναι σημαντικό να κάνεις κάτι που αγαπάς. Με γεμίζει αυτό. Αυτό το μετάλλιο σίγουρα θα αλλάξει το... ντεκόρ του δωματίου μου. Σαν Λήδα, πέρα απ' τον τίτλο ωστόσο, δεν θα αλλάξει κάτι», συνέχισε.

«Η μαμά μου και ο πατέρας μου πάντα ήθελαν να ασχοληθώ με τον αθλητισμό»

«Όλα τα μηνύματα ήταν όμορφα και γλυκά. Όμως επειδή έτρεχα με αρτιμελείς μέχρι πριν από λίγους μήνες, και συνεχίζω, επειδή δεν έχω κάποια εμφανή αναπηρία, πιστεύω ότι είναι καλό να καταλαβαίνουν οι άνθρωποι γύρω μας ότι επηρεαζόμαστε», τόνισε εν συνεχεία η Λήδα Μανθοπούλου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για όσους ανθρώπους αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Όσον αφορά για τον τρόπο που επανήλθε μετά τη διάγνωσή της με σκλήρυνση κατά πλάκας, η Λήδα Μανθοπούλου σημείωσε: «Ήταν πολύ δύσκολο να ξαναμπώ στον αθλητισμό, πολλοί μου είπαν “έχεις κάνει τόσες θυσίες, μήπως να το αφήσεις, γιατί έχεις κουραστεί;”, για να μην επιβαρύνω την κατάστασή μου. Τους ρωτούσα “Τι θυσίες έχω κάνει;”, και με κοιτούσαν σαν χάνοι. Αυτό για μένα έχει γίνει τρόπος ζωής. Αυτό που βλέπουν άλλα άτομα σαν “θυσία”, για μένα είναι χαρά και το κάνω με όλη μου την καρδιά. Θα το κάνω όσο μου το επιτρέπει η υγεία μου».

«Είναι απίστευτη η στήριξη της οικογένειάς μου. Έμενα για τέσσερα χρόνια στη Ρουμανία μαζί με τη μητέρα μου και τον αδερφό μου, και με στήριξαν πολύ. Τους είπα ότι ήθελα να αγωνιστώ για τη χώρα μου, να είμαι ενεργή στο αθλητικό κομμάτι στην Ελλάδα. Με έφερε πίσω ο παππούς μου, μόλις άνοιξαν τα σύνορα με τον Covid και έγιναν τόσο όμορφα πράγματα από τότε. Είναι πολύ υποστηρικτικοί από την πρώτη μέρα. Η μαμά μου και ο πατέρας μου πάντα ήθελαν να ασχοληθώ με τον αθλητισμό, για να είμαι υγιείς, αλλά ήμασταν και δραστήρια παιδιά με τον αδερφό μου», κατέληξε η Λήδα Μανθοπούλου στη ζωντανή σύνδεση με την ΕΡΤ.