Σπύρος Μπιμπίλας για Δάνη Κατρανίδη: «Η περιπέτεια υγείας του κράτησε 2,5 χρόνια, έχουμε συντριβεί όλοι»

Μεγάλη η απώλειά του

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή «Summer's Cool» το απόγευμα της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου. Ο ηθοποιός και πρώην πρόεδρος του ΣΕΗ αναφέρθηκε στον θάνατο του ηθοποιού Δάνη Κατρανίδη, τονίζοντας πως τα τελευταία 2,5 χρόνια έδωσε μάχη για τη ζωή του, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά τη μεγάλη περιπέτεια που είχε με την υγεία του για 2,5 χρόνια.

«Έχω αυτό το θλιβερό καθήκον να ανακοινώνω τους θανάτους των ηθοποιών και των καλλιτεχνών ως πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ, αλλά και του ΣΕΗ για πολλά χρόνια, ενώ ήμουν φίλος πολλών σημαντικών και άγνωστων ηθοποιών. Είναι υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε τον κόσμο», δήλωσε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας για τη γνωριμία του με τον Δάνη Κατρανίδη

«Με τον Δάνη Κατρανίδη δεν είχα την τύχη να συνεργαστώ ποτέ μαζί του, όμως τον γνώριζα καλά γιατί τον παρακολουθούσα χρόνια και είχε τύχει να παίζουμε στο ίδιο θέατρο αλλά όχι στην ίδια παράσταση, στο Ανοιχτό Θέατρο του Γιώργου Μιχαηλίδη», συνέχισε.

Σε διαφορετικό σημείο ο Σπύρος Μπιμπίλας αποκάλυψε και την τελευταία του συνάντηση με τον Δάνη Κατρανίδη: «Η τελευταία φορά που συναντηθήκαμε ήταν πριν αρρωστήσει. Τότε ήταν στο θέατρο που είχε πάρει ο ίδιος και έκανε πολύ σπουδαίες παραστάσεις. Από τα πρώτα του βήματα τον παρακολουθούσα στο Εθνικό Θέατρο. Αυτός ο άνθρωπος ξεχώριζε και για την ποιότητά του και για την ευγένειά του. Ήταν εξαιρετικό πλάσμα της καλλιτεχνικής μας οικογένειας και γι' αυτό έχουν συντριβεί όλοι».

«Επειδή ξέραμε για την περιπέτεια της υγείας τους που κράτησε 2,5 χρόνια, πάντα λέγαμε να γίνει καλά και δίναμε τη θετική μας ενέργεια. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και “έφυγε” πολύ νέους. Είχε δίπλα του πολλούς δικούς του ανθρώπους, απλά δεν ήθελε να γίνει βορά και αντικείμενο συζήτησης η προσωπική του περιπέτεια», κατέληξε ο Σπύρος Μπιμπίλας όσον αφορά τη γνωριμία τους.

Η κηδεία του Δάνη Κατρανίδη θα γίνει την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο κοιμητήριο Ζωγράφου. Ο Σπύρος Μπιμπίλας μετέφερε την επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα στο «Σπίτι του Ηθοποιού» και στο «Ταμείο Αλληλοβοηθείας των Ηθοποιών».