Famagusta: Αφοπλιστικός ο Κούλλης Νικολάου για τις αντιδράσεις στην Τουρκία - «Μπορώ να φιλοξενήσω τον Τούρκο υπουργό να…»

Η προβολή της σειράς Famagusta από το Netflix και η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

Ελένη Μπορμπόλη
NDP PHOTO
NDP PHOTO

Μέσα από μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή Summer's Cool του ΣΚΑΪ, ο ηθοποιός και παραγωγός της σειράς Famagusta, Κούλης Νικολάου, μίλησε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τον ίδιο και την σειρά.

Όπως έγινε γνωστό πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε συμφωνία με τους συντελεστές της επιτυχημένης σειράς, έτσι ώστε η Famagusta να προβάλλεται μέσα από την πλατφόρμα του Netflix. Αυτή η συμφωνία, ωστόσο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία μάλιστα εξέδωσε και σχετική δήλωση, μέσα από την οποία κατακεραυνώνει τόσο την ομάδα του Famagusta, όσο και το ίδιο το Netflix.

«Η σειρά με τίτλο 'Famagusta', η οποία θα μεταδοθεί σε ψηφιακή πλατφόρμα, εξυπηρετεί τη μαύρη προπαγάνδα της 'ελληνοκυπριακής διοίκησης της Νότιας Kύπρου' (Κυπριακή Δημοκρατία) διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα.

Η σειρά αυτή αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς τις τιμημένες μνήμες των Τουρκοκυπρίων που σφαγιάστηκαν από ελληνοκυπριακές συμμορίες την περίοδο 1963-74. Τέτοιες μάταιες προσπάθειες να αποτυπωθούν τα γεγονότα διαφορετικά από αυτά που έγιναν, ενισχύουν ακόμη περισσότερο την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για την εθνική μας υπόθεση της Κύπρου. Αποτίουμε φόρο τιμής στους Κύπριους βετεράνους μας και τους ήρωές μας», έγραφε η σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η απάντηση του Κούλλη Νικολάου για τη Famagusta

Ως παραγωγός της σειράς Famagusta, ο Κούλλης Νικολάου έδωσε μια αφοπλιστική απάντηση σε σχετική ερώτηση που του έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε σήμερα.

«Είναι προϊόν μυθοπλασίας και το ξέρει ο θεατής. Όποιος αμφισβητεί τα γεγονότα, το λέω σαν Κούλλης Νικολάου μπορώ να φιλοξενήσω και τον υπουργό Πολιτισμού να έρθει στην Κύπρο και να μιλήσει με τους ανθρώπους που έχουν βιώσει τα γεγονότα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ο Κούλλης Νικολάου μίλησε επίσης για τον γάμο του Αντρέα Γεωργίου, στον οποίο ο ίδιος ήταν κουμπάρος, μαζί με την Βάνα Δημητρίου.

«Κυριαρχούσε η χαρά, η συγκίνηση, η αγάπη. Είναι ένας γάμος που για μένα προσωπικά ήταν σαν να πάντρευα τον μικρό μου αδερφό, τον γιο μου. Δεν έχει τελειώσει ακόμα ο γάμος, υπάρχει και το after, θα αντέξουμε», είπε ο ηθοποιός-παραγωγός.