Λήδα Μανθοπούλου: Η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο θάνατος του πατέρα της, το τατουάζ της και το δημόσιο ξέσπασμα - Ποια είναι η παραολυμπιονίκης

Όλα όσα δεν γνωρίζαμε για εκείνη

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Λήδα Μανθοπούλου: Η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο θάνατος του πατέρα της, το τατουάζ της και το δημόσιο ξέσπασμα - Ποια είναι η παραολυμπιονίκης

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024 ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες και ένα από τα πρόσωπα που κατάφεραν να ξεχωρίσουν είναι η Λήδα Μανθοπούλου, η 19χρονη κόρη του αγαπημένου ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου. Η νεαρή κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ Τ38, στην πρώτη της συμμετοχή και έγραψε ιστορία (δείτε εδώ την προσπάθειά της που της χάρισε την δεύτερη θέση)! Πάμε να μάθουμε, όμως, λίγα παραπάνω πράγματα για εκείνη και τη ζωή της...

Ποια είναι πραγματικά η Λήδα Μανθοπούλου

Γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 2005 στην Αθήνα και παρόλο που απέδειξε πόση δύναμη έχει μέσα της, τα τελευταία χρόνια πέρασε αρκετά δύσκολα. Η πρώτη δυσκολία που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ήταν η στιγμή που έμαθε πως διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Χρειάστηκε περίπου μισό χρόνο για να μπορέσει να συνηθίσει και να προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες και την καθημερινότητά της. «Στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο, χρειάστηκα τουλάχιστον έξι μήνες να συνηθίσω τις αλλαγές στο σώμα μου, στον οργανισμό μου, πάρα πολύ μεγάλες, πόνοι, άλλαξε πάρα πολύ η καθημερινότητά μου, ξαναμπήκα σιγά σιγά στο γήπεδο, στην αρχή δίστασα, αλλά είναι κάτι που μου αρέσει, το αγαπώ και θα το συνεχίσω», είχε εξομολογηθεί αυτό σε πρόσφατη συνέντευξη της.

Την αποκάλυψη για την διάγνωσή της την έκανε η ίδια, όταν ήρθε το δεύτερο "χτύπημα" της μοίρας, όπου έχασε τον πατέρα της, σε ηλικία 61 ετών, μετά από εγκεφαλικό που υπέστη.

«Όταν έφυγες δεν πίστευα ότι ήταν αλήθεια ή μάλλον δεν ήθελα να το πιστέψω αλλά ποτέ δεν έφυγες από δίπλα μου 18 χρόνια. Όσα περάσαμε κλαματα, χαρές, νοσοκομεία, τσακώμοι, γέλια, νίκες στον στίβο, άπειρες παραστάσεις στο θέατρο μου σε έβλεπα με τον αδερφό μου πίσω στα καμαρίνια και μαθαίναμε τα λόγια πιο γρήγορα από σένα. Το θέατρο που έδινε και δίνει σε εσένα στον αδερφό μου στην μητέρα μου και σε εσένα πάντα ζωή είναι κάτι που μας ενώνει και τους τέσσερις μας μαζί.

Όταν έφυγες πήγα και έκανα τις μάσκες του θεάτρου τατουάζ για εμάς, για εσένα… για να σε έχω πάντα δίπλα μου, για να θυμίζω στον εαυτό μου ότι μπορώ και να γελάω και να κλαίω για να μου απαλύνει τον πόνο που ζω όλους τους μήνες, παλεύοντας ταυτόχρονα με την σκλήρυνση κατά πλάκας... Η μονάκριβη σου κόρη όπως με φώναζες σε αγαπάει στο άπειρο και πίσω», είχε γράψει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της στο Facebook, συνοδεύοντάς την με τις παρακάτω φωτογραφίες, δείχνοντας το τατουάζ που έκανε για τον μπαμπά της.

Το πρόβλημα υγείας της κόρης του Αία Μανθόπουλου

Όσο δύσκολο κι αν της ήταν να διαχειριστεί αυτή την απώλεια, όμως, πήρε την πιο σπουδαία απόφαση: «Η κόρη μου πήρε πρώτη την απόφαση, να δωρίσουμε τα όργανα του μπαμπά της. Στον γιο μου πήρε λίγο παραπάνω» είχε αποκαλύψει η μητέρα της, η ηθοποιός Στέλλα Τσιάτσιου - δείτε εδώ που δόθηκαν τα όργανα του Αίαντα Μανθόπουλου.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως πριν από λίγο καιρό η ίδια είχε ξεσπάσει δημόσια μέσα από τα social media της στην προσπάθειά της να προστατεύσει τη μνήμη του πατέρα της, καθώς η τελευταία του σύντροφος πραγματοποιούσε αναρτήσεις από το προφίλ του μετά τον θάνατό του - δείτε εδώ αναλυτικά τι είχε συμβεί.