Δάνης Κατρανίδης: Η γυναίκα που του σημάδεψε τη ζωή - Ο τρελός έρωτας, ο γάμος και το διαζύγιο

Σπούδασαν μαζί, συνεργάστηκαν και κράτησαν καλές επαφές

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ο Δάνης Κατρανίδης είχε εξαφανιστεί από τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία 4 χρόνια εξαιτίας προβλήματος με την υγεία του. Άγνωστο ήταν το που βρίσκεται και ποια είναι η κατάσταση του. Σήμερα δυστυχώς, ανακοινώθηκε ο θάνατος του από τον Σπύρο Μπιμπίλα - δείτε την ανάρτηση του.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός με την μεγάλη καριέρα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον χώρο της υποκριτικής. Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια, αφού μιλάμε για έναν καλλιτέχνη που συνεργάστηκε μέχρι και με την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Η γυναίκα ωστόσο που τον σημάδεψε δεν ήταν άλλη από την Μίρκα Παπακωνσταντίνου, με την οποία έζησε έναν παθιασμένο έρωτα. Γνωρίστηκαν όταν σπούδαζαν στη Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη. Παντρεύτηκαν το 1971, ωστόσο χώρισαν το 1977.

Δάνης Κατρανίδης Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Η σχέση του Δάνη Κατρανίδη με την Μίρκα Παπακωνσταντίνου

«Όταν γνώρισα στη σχολή Θεοδοσιάδη τον Δάνη Κατρανίδη δεν έπεσα και ανάσκελα. Τον πρώτο χρόνο κάναμε πάρα πολλή παρέα. Έφυγε εκείνος ένα καλοκαίρι και έπαθα μια έλλειψη του φίλου μου και μέσα από αυτό βγήκε μια βαθιά ερωτική, αγαπησιάρικη σχέση, πολύ έντονη, που υπάρχει μέχρι τώρα, όχι με αυτή τη μορφή αλλά με τη μορφή της συντροφικότητας. Ακουμπάμε, μιλάμε, λέμε τις χαρές και τις λύπες μας, τα προβλήματά μας. Και εκείνος. Είναι αμφίδρομο.

Μετά πέρασε σε άλλα επίπεδα η σχέση μας. Τον ζήλευα πάρα πολύ. Του έκανα τέρατα. Έπαιζε ρόλο στη σχολή με μία κοπέλα και εγώ ζήλευα κανονικότατα. Δεν είχα αντικείμενο. Και εκείνος με ζήλευε αλλά όχι έτσι. Είχε πιο πολύ χιούμορ στην αντιμετώπισή του», είχε πει η Μίρκα Παπακωνσταντίνου για το γάμο τους.

Μίρκα Παπακωνσταντίνου Δάνης Κατρανίδης

Σχετικά με το διαζύγιο τους είχε αποκαλύψει πως: «Ήμασταν αρκετά χρόνια μαζί. Μετά παντρευτήκαμε και χωρίσαμε, αργήσαμε να πάρουμε διαζύγιο. Χωρίσαμε γιατί ήθελε να ξαναπαντρευτεί. Η σχέση μας συνέχιζε, δεν ήταν ερωτική. Ο Δάνης έχει παντρευτεί άλλες δύο φορές. Μου τις κληρονόμησε γιατί όταν χώριζαν με έπαιρναν τηλέφωνο».

Οι δυο τους διατηρούσαν πολύ καλές φιλικές σχέσεις. Μάλιστα, όταν είχε ερωτηθεί για την κατάσταση της υγείας του Δάνη Κατρανίδη, είχε αποφύγει να απαντήσει.