Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου πέρασε πρώτη στον τελικό των 100 μέτρων

Έδειξε πόσο ικανή είναι για ένα μετάλλιο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου πέρασε πρώτη στον τελικό των 100 μέτρων

Συγκινημένη και χαρούμενη είναι η κόρη του Αία Μανθόπουλου που φέτος αγωνίζεται στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Παρίσι. Η Λήδα, πέρασε ως πρώτη από την προκριματική της σειρά, στον τελικό των 100 μέτρων Τ38.

Με χρόνο 12,53 η Λήδα Μανθοπούλου έκανε περήφανο τον πατέρα της που την βλέπει από ψηλά. Μετά τη νίκη της έπεσε στην αγκαλιά της προπονήτριας της. Έδειξε μάλιστα πόσο ικανή είναι για ένα μετάλλιο στον μεγάλο τελικό.

Η στιγμή που η Λήδα Μανθοπούλου περνάει στον τελικό

Να σημειώσουμε πως η Ελλάδα κέρδισε ήδη ένα μετάλλιο στο ταε κβο ντο.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας

Λίγο μετά την απώλεια του πατέρα της, η Λήδα Μανθοπούλου αποκάλυψε με ανάρτηση της πως διαγνώσθηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Όταν έφυγες δεν πίστευα ότι ήταν αλήθεια ή μάλλον δεν ήθελα να το πιστέψω αλλά ποτέ δεν έφυγες από δίπλα μου 18 χρόνια. Όσα περάσαμε κλαματα, χαρές, νοσοκομεία, τσακώμοι, γέλια, νίκες στον στίβο, άπειρες παραστάσεις στο θέατρο μου σε έβλεπα με τον αδερφό μου πίσω στα καμαρίνια και μαθαίναμε τα λόγια πιο γρήγορα από σένα. Το θέατρο που έδινε και δίνει σε εσένα στον αδερφό μου στην μητέρα μου και σε εσένα πάντα ζωή είναι κάτι που μας ενώνει και τους τέσσερις μας μαζί.

Όταν έφυγες πήγα και έκανα τις μάσκες του θεάτρου τατουάζ για εμάς, για εσένα… για να σε έχω πάντα δίπλα μου, για να θυμίζω στον εαυτό μου ότι μπορώ και να γελάω και να κλαίω για να μου απαλύνει τον πόνο που ζω όλους τους μήνες, παλεύοντας ταυτόχρονα με την σκλήρυνση κατά πλάκας... Η μονάκριβη σου κόρη όπως με φώναζες σε αγαπάει στο άπειρο και πίσω», έγραψε χαρακτηριστικά συνοδευόμενη την ανάρτηση αυτή με τις παρακάτω φωτογραφίες.

Το πρόβλημα υγείας της κόρης του Αία Μανθόπουλου