Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Παρέλυσε όλη η αριστερή της πλευρά, δεν λειτουργούσαν τα όργανά της - Η τραγική ιστορία της Ράλεϊ Κρόσλεϊ

Φέτος κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στην κολύμβηση γράφοντας την δική της ιστορία

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Παρέλυσε όλη η αριστερή της πλευρά, δεν λειτουργούσαν τα όργανά της - Η τραγική ιστορία της Ράλεϊ Κρόσλεϊ

Αν ρωτούσε κάποιος την Ράλεϊ Κρόσλεϊ ποιο θα ήταν το ιδανικότερο ξεκίνημα της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, η Αμερικανίδα κολυμβήτρια μπορεί να μην είχε φανταστεί να ζητήσει αυτό που συνέβη στην πρώτη κούρσα της.

Η 37χρονη - που συμμετέχει για πρώτη φορά σε Παραολυμπιάδα - αγωνίστηκε στα προκριματικά των 100μ. ελεύθερο της κατηγορίας S10 και ολοκλήρωσε την κούρσα της σε χρόνο 27.28, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ που ήταν στα 27.37 και γράφοντας την δική της ιστορία.

Η Αμερικανίδα φρόντισε να το πανηγυρίσει μ' ένα τεράστιο χαμόγελο, ένα χαμόγελο που πίσω του κρύβει πολλά δεινά.

Η ιστορία της Ράλεϊ Κρόσλεϊ

Το 2007 ξεκίνησε η περιπέτεια με την υγεία της, όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε μεθυσμένος οδηγός, την ώρα που διέσχιζε τον δρόμο, και έτσι απέκτησε τρεις κήλες στον λαιμό και μία στο κάτω μέρος της πλάτης της. Έναν χρόνο αργότερα, δε, έπεσε θύμα και δεύτερου τροχαίου, με το τραύμα που της προκλήθηκε να πυροδοτεί έναν μη καρκινικό όγκο στον εγκέφαλό της.

Τον Δεκέμβριο του 2018, όταν ο γιος της θέλησε να σηκώσει από το έδαφος κάτι που πίστευε πως ήταν χιονόμπαλα, αποδείχθηκε πως ήταν μια μπάλα από πάγο και τραυμάτισε κατά λάθος τη μητέρα του στο κεφάλι. Τότε πυροδοτήθηκε ο όγκος που υπήρχε στον εγκέφαλό της, με συνέπεια να παραλύσει ολόκληρη η αριστερή της πλευρά, αλλά και να χάσουν τη λειτουργία τους τα όργανά της.

Εκείνη, όμως, δεν τα παράτησε ποτέ και τώρα γίνεται παράδειγμα προς μίμηση για χιλιάδες κόσμο!