Μαρία Καβογιάννη - Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Ποζάρουν αγκαλιά 26 χρόνια μετά τα Εγκλήματα και προκαλούν συγκίνηση

Και τα χρόνια περνάνε...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μαρία Καβογιάννη - Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Ποζάρουν αγκαλιά 26 χρόνια μετά τα Εγκλήματα και προκαλούν συγκίνηση

Μαρία Καβογιάννη και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος γνωρίστηκαν πριν πολλά χρόνια με την πρώτη τους συνεργασία να είναι στα Εγκλήματα του ΑΝΤ1 πριν 26 χρόνια που προβάλλονται σε επανάληψη μέχρι και σήμερα. Οι δυο ηθοποιοί ωστόσο διατηρούν και μια πολύ στενή φιλία παρά τα χρόνια που έχουν περάσει.

Η κοινή φωτογραφία Καβογιάννη - Χαραλαμπόπουλου 26 χρόνια μετά τα Εγκλήματα

«Αυτή η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της η Μαρία Καβογιάννη στο προφίλ της στο Instagram ποζάροντας σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο γυρίζοντας μας πολλά χρόνια πίσω.

Να σημειώσουμε πως τα Εγκλήματα προβλήθηκαν από τον ANT1 τις τηλεοπτικές σεζόν 1998–2000, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Τη συγγραφή του σεναρίου ανέλαβε ο Λευτέρης Παπαπέτρου και τη σκηνοθεσία οι Αντώνης Τέμπος και Αντώνης Αγγελόπουλος.

Παραγωγός της σειράς ήταν αρχικά ο Νίκος Βεργέτης, ο οποίος αποχώρησε στο πρώτο μισό της σεζόν (13ο επεισόδιο) και στην συνέχεια ανέλαβε τη παραγωγή η Ena Productions, θυγατρική του σταθμού. Οι πρωταγωνιστές της σειράς είναι οι Μαρία Καβογιάννη, Κώστας Κόκλας, Καίτη Κωνσταντίνου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Υρώ Μανέ, Σταύρος Νικολαΐδης, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Σούλα Αθανασιάδου και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Τη Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 1999 στις 21:00 προβλήθηκε και μία εορταστική τηλεταινία 75 λεπτών.

Δείτε επίσης: Η νοσηλεία στο ψυχιατρείο και η κόλαση με το αλκοόλ - Τι κάνει σήμερα ο Φώτης από τα Εγκλήματα


Η ιδέα για τη σειρά προήλθε από τους Καβογιάννη, Κόκλα, Κωνσταντίνου, Χατζηπαναγιώτη και Μανέ οι οποίοι τη σεζόν 1997-98 συμμετείχαν στη θεατρική παράσταση, Αναμείνατε Στο Ακουστικό Σας. Πλησίασαν τον Λευτέρη Παπαπέτρου και του ζήτησαν να δημιουργήσει μια σειρά για τη τηλεόραση που θα τους περιλάμβανε όλους τους. Κι ενώ τα πρώτα σενάρια ήταν έτοιμα, τα γυρίσματα ξεκίνησαν την άνοιξη του 1998 ετοιμάζοντας τον πιλότο της σειράς (τα 4 πρώτα επεισόδια) με παραγωγό τον Νίκο Βεργέτη, ο οποίος ήταν ο πρώτος και ο μόνος που πίστεψε σε αυτό το εγχείρημα.

Για εβδομάδες, οι ιθύνοντες των καναλιών -κυρίως του Mega και του ΑΝΤ1- απέρριπταν κατηγορηματικά τη σειρά διότι τη θεώρησαν πολύ προχωρημένη για τα ελληνικά δεδομένα. Οι συντελεστές πέρασαν σαράντα κύματα έως ότου ενταχθεί τελικά στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 με αρωγό τον τότε διευθυντή προγράμματος του σταθμού, Γιάννη Λάτσιο