Πόπη Τσαπανίδου: Ορκίζεται βουλευτής και δηλώνει «Πριν λίγο κλήθηκα επισήμως...»

Η ανάρτηση που έκανε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η Πόπη Τσαπανίδου αποδέχτηκε την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου να αναμένεται να ορκιστεί βουλευτής Επικρατείας του κόμματος την ερχόμενη Παρασκευή 30 Αυγούστου. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από μέρους της έπειτα από την συνάντηση που είχε με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου.

Μετά την συνάντηση τους, η δημοσιογράφος - πολιτικός, μοιράστηκε την είδηση με τους διαδικτυακούς της φίλους στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η ανάρτηση της Πόπης Τσαπανίδου για ην απόφαση της να ορκιστεί βουλευτής

«Πριν λίγο κλήθηκα επισήμως από το Προεδρείο της Βουλής, με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα, η εκλογική διαδικασία και ο κανονισμός του Κοινοβουλίου, να αναπληρώσω, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την έδρα που έμεινε κενή.

Λαμβάνοντας υπόψην το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικυρώσει ο Ελληνικός λαός σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη, να ανταποκριθώ σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία»


Να σημειώσουμε πως η Πόπη Τσαπανίδου πήρε την απόφαση να αφήσει πίσω της την τηλεόραση και την δημοσιογραφία και στις 28 Δεκεμβρίου 2022 ανακοινώθηκε η συνεργασία της με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Π.Σ. Τον Ιανουάριο ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου τού κόμματος. Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2023, ήταν υποψήφια βουλευτής επικρατείας και εξελέγη, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να επανεκλεγεί στις εκλογές του Ιουνίου. Παραιτήθηκε από εκπρόσωπος τύπου του κόμματος στις 6 Ιουλίου, λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από πρόεδρος του κόμματος (δείτε τι είχε πει για την απόφαση της αυτή).