Χάρης Ρώμας: «Δεν έχω πρόβλημα να αποδεχτώ τον όρο “γκέι”, αλλά δεν είμαι αυτό ακριβώς»

«Δεν θα αποδεχτώ τον όρο “αδερφή”, είμαι εκατό τοις εκατό άντρας»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο Χάρης Ρώμας ανοίγει την καρδιά του στην εφημερίδα OnTime και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου και μιλάει για πράγματα που δεν είχε πει ποτέ. Μεταξύ άλλων ο επιτυχημένος δημιουργός σχολιάζει το περιβόητο αποτέλεσμα στο google, «Χάρης Ρώμας γκέι», ενώ απαντάει και σε όσους θέλουν να τον υποτιμήσουν.

«Αυτό πουλάει. Το γκέι θα πουλήσει. Αλλά αυτό δεν μπορεί να σε χαρακτηρίσει», λέει χαρακτηριστικά ο Χάρης Ρώμας για να συμπληρώσει: «Μια λεξούλα σαν αυτή δεν μπορεί να χαρακτηρίσει την ευρύτητα μιας προσωπικότητας, δηλαδή εγώ δεν αισθάνομαι ότι με χαρακτηρίζει αυτό. Ούτε κατά διάνοια. Δεν είναι ότι απορρίπτω τον όρο, φυσικά και υπάρχει, ούτε με προσβάλλει, με ικανοποιεί κιόλας, κανένα πρόβλημα δεν έχω να το αποδεχτώ, αλλά δεν είμαι ακριβώς αυτό».

Δείτε επίσης: Χάρης Ρώμας: «Ο Αναδιώτης εκλέχθηκε επειδή το επίθετό του ξεκινάει από άλφα, δεν είναι αγαπητός καλλιτέχνης»

«Είμαι εκατό τοις εκατό άντρας», δηλώνει ο Χάρης Ρώμας

Στη συνέχεια ο Χάρης Ρώμας αναφέρθηκε και στους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς που έχει ακούσει, απορρίπτοντάς τους. «Είμαι εκατό τοις εκατό άντρας. Αυτό είναι σίγουρο. Τώρα, πώς ο καθένας το μεταφράζει, οι κομπλεξικοί, που δεν θέλουν να το αποδεχτούν γιατί θέλουν να βάλουν την ταμπέλα έτσι όπως τη θέλουν εκείνοι και θέλουν να προκαθορίσουν και τη συμπεριφορά σου προς τα έξω και την εικόνα που θα έχεις… Εμένα δεν με ενδιαφέρει το κόμπλεξ του καθενός. Δεν θα κάνω το χατίρι σε κανέναν να με καθορίσει όπως εκείνος θέλει. Γιατί δεν είμαι αυτό που θέλουν και δεν μπορούν να με βάλουν σε ένα καλούπι και δεν θέλω να μπω σε ένα καλούπι», δηλώνει μεταξύ άλλων.

«Δεν θα κάνω το χατίρι σε κανέναν κομπλεξικό ή ομοφοβικό ή σε κανέναν κρυπτο-ομοφυλόφιλο, που δεν μπορεί να αποδεχτεί αυτό που του συμβαίνει, να αποδεχτώ υποτιμητικά τον όρο “αδελφή” και να πω “εντάξει, παιδιά, εγώ είμαι αδελφή”. Τι θα πει αυτό; Δεν το καταλαβαίνω. Δεν το αναγνωρίζω. Εγώ είμαι άντρας, γεννήθηκα άντρας και αισθάνομαι άντρας. Κι είμαι υπερήφανος γι’ αυτό. Μου αρέσει που είμαι άντρας και το υποστηρίζω το φύλο μου», είπε κλείνοντας ο Χάρης Ρώμας.