Ανδρέας Μπάρκουλης: Στο φως αδημοσίευτη φωτογραφία του ηθοποιού, 8 χρόνια μετά τον θάνατό του

Αγνώριστος!

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Με αφορμή τα οκτώ χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Μπάρκουλη, το στούντιο Κλεισθένης δημοσίευσε στα social media μια σπάνια, αδημοσίευτη φωτογραφία του αγαπημένου ηθοποιού.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης άφησε την τελευταία του πνοή στις 23 Αυγούστου 2016, σε ηλικία 80 ετών, ωστόσο συνεχίζει να ζει μέσα από τις αναμνήσεις και τις ταινίες του στον ελληνικό κινηματογράφο.

Δείτε επίσης: Βίκυ Μπάρκουλη: Η κόρη του αείμνηστου Ανδρέα, αποκαλύπτει για τον αδερφό της - «Έμαθα ότι ήταν επιθυμία του μπαμπά μου να...»

Η αδημοσίευτη φωτογραφία του Ανδρέα Μπάρκουλη

Στην ανάρτηση του στούντιο Κλεισθένης, δημοσιεύεται μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1981 από τον Κλεισθένη Δασκαλάκο. Η λεζάντα που συνοδεύει την εικόνα αναφέρει: «8 χρόνια χωρίς τον υπέροχο και αγαπημένο ηθοποιό Ανδρέα Μπάρκουλη. Το στούντιο Κλεισθένης τον θυμάται με μια αδημοσίευτη φωτογραφία με το φακό του Κλεισθένη στις 14-2-1981».

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης υπήρξε ένας από τους πιο αγαπητούς και δημοφιλείς ηθοποιούς της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, με χιλιάδες θαυμάστριες να τον λατρεύουν και το όνομά του να γίνεται συνώνυμο της γοητείας. Οι επιτυχίες του στη μεγάλη οθόνη άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα του, και η φράση «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!» έμεινε ως θρύλος, αντικατοπτρίζοντας την απήχησή του στις γυναίκες.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα και ο μικρός γιος του Ανδρέα Μπάρκουλη είχε δηλώσει ότι τον θυμάται και θα μείνει για πάντα στην καρδιά του. Ο Νίκος Μπάρκουλης δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών του πατέρα του από την πορεία του στον ελληνικό κινηματογράφο, συνοδεύοντας τις εικόνες με το συγκινητικό μήνυμα: «23/8/16. 8 χρόνια πέρασαν σήμερα. Καθόλου πιο εύκολο, καθόλου δεν σε ξέχασα. Σ' αγαπάω. Μου λείπεις».

Νίκος Μπάρκουλης για Ανδρέα Μπάρκουλη