Μαρία Βοσκοπούλου - Θύμα διαδικτυακής απάτης: «Δεν έχει καμία σχέση με εμένα»

Δυστυχώς γίνεται συχνό το φαινόμενο

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Η Μαρία Βοσκοπούλου έπεσε θύμα μιας διαδικτυακής απάτης που έχει γίνει όλο και πιο συνηθισμένη: Κάποιος επιτήδειος δημιούργησε έναν ψεύτικο λογαριασμό στα social media, χρησιμοποιώντας το όνομα και τα στοιχεία της.

Ο ψεύτικος λογαριασμός είχε στόχο να παραπλανήσει και να εξαπατήσει ανθρώπους που ακολουθούν την κόρη του Τόλη Βοσκόπουλου και της Άντζελας Γκερέκου, με απώτερο σκοπό να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους.

Δείτε επίσης: Άντζελα Γκερέκου: Διπλή χαρά για την κόρη της, Μαρία Βοσκοπούλου - Δεκάδες τα σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε

Η πρώτη αντίδραση της Μαρίας Βοσκοπούλου

Η Μαρία Βοσκοπούλου, αντιλαμβανόμενη την απάτη, αντέδρασε άμεσα. Μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, ενημέρωσε τους ακολούθους της για την ύπαρξη του ψεύτικου προφίλ. Δημοσίευσε σε story μια φωτογραφία του πλαστού λογαριασμού και ζήτησε από τους διαδικτυακούς της φίλους να τον αναφέρουν, προκειμένου να καταργηθεί.

Μαρία Βοσκοπούλου διαδικτυακή απάτη

Στο μήνυμά της έγραψε: «Ψεύτικος λογαριασμός! Δεν έχει καμία σχέση με εμένα. Κάντε αναφορά». Με αυτό τον τρόπο, η Μαρία Βοσκοπούλου θέλησε να προειδοποιήσει τους ακολούθους της να είναι προσεκτικοί και να μην εξαπατηθούν από τον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Και άλλοι επώνυμοι θύματα απάτης

Θύματα επιτήδειων μέσω διαδικτύου έχουν πέσει δυστυχώς πολλοί επώνυμοι. Και αν στην περίπτωση της Μαρίας Βοσκοπούλου ήταν σχετικά εύκολο να εντοπιστεί η απάτη, δεν ισχύει το ίδιο και για άλλους, που συνήθως με τη χρήση τεχνολογίας ΑΙ βλέπουν τους εαυτούς τους να «λένε» πράγματα που δεν έχουν ξεστομίσει ποτέ.

Φρέσκο είναι το παράδειγμα του Γιώργου Νταλάρα, που έγραφε σε ανάρτησή του: «Τις τελευταίες ημέρες -όπως έχει συμβεί δυστυχώς και στο παρελθόν- κυκλοφορεί ένα νέο, παράνομο, κακοφτιαγμένο βίντεο με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Χρησιμοποιεί με δόλο την εικόνα μου και τις συχνότητες της φωνής μου για να παραπλανήσει τον κόσμο, προτρέποντάς τον να αγοράσει ένα ιατρικό προϊόν.

Προφανώς πρόκειται για μεγάλη απάτη που διώκεται ποινικά. Γι’ αυτό και έχω υποβάλει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μήνυση – έγκληση κατά του άγνωστου δράστη, κατόχου των συγκεκριμένων προφίλ». Τους προηγούμενους μήνες και η Ζήνα Κουτσελίνη με τη Σία Κοσιώνη είχαν βρεθεί θύματα αντίστοιχης απάτης.