Ντέμης Νικολαΐδης: «Πάντα είχα φίλους γκέι, δεν με απασχολούσαν ποτέ οι προτιμήσεις των άλλων»

«Το πρότυπο των γκέι στην Ελλάδα δεν ήταν σωστό», αναφέρει

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο Ντέμης Νικολαΐδης, απάντησε σε ερώτηση που του έγινε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, σχετικά με το θέμα της αποδοχής των γκέι αθλητών στα αποδυτήρια κατά την εποχή που αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής.

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ και πρώην πρόεδρος της ομάδας τόνισε ότι δεν το είχε σκεφτεί καν, αλλά πως είχε φίλους ομοφυλόφιλους και πως φαντάζεται ότι θα ήταν πολύ δύσκολο για εκείνους. Παράλληλα ανέφερε πώς και το πρότυπο των γκέι στη δική του εποχή ήταν λάθος, κάτι που σίγουρα έβλαψε πολλούς και μας πήγε πίσω σε ζητήματα αποδοχής.

Δείτε επίσης: Ντέμης Νικολαΐδης: Η φωτογραφία που αποδεικνύει την αλήθεια για την σχέση της συντρόφου του, Αλεξάνδρας, με την κόρη του, Μελίνα

Ο Ντέμης Νικολαΐδης σε μία απρόσμενη εξομολόγηση

«Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Τώρα που με ρωτάς, δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου κάτι. Από την άλλη πάντα είχα φίλους γκέι. Δεν με απασχολούσαν ποτέ οι σεξουαλικές προτιμήσεις του άλλου ανθρώπου, δεν με καθόριζαν. Οπότε δεν το είχα στο μυαλό μου. Απαντώντας μετά από χρόνια, θα πω ότι ήταν δύσκολο. Γιατί το πρότυπο του γκέι στην Ελλάδα, κυρίως, που ζω, δεν ήταν σωστό. Ήταν λάθος και αυτό διορθώνεται με τα χρόνια. Έχει διορθωθεί και φαντάζομαι ότι θα διορθωθεί στο μέλλον και ακόμη περισσότερο», ανέφερε αρχικά ο Ντέμης Νικολαΐδης.

«Ήταν πρόβλημα. Το φαντάζομαι. Μόνο να το φανταστώ μπορώ. Μπορεί να είναι και τώρα πρόβλημα. Στατιστικά αν το πάρουμε, θα υπάρχουν. Αλλά δεν τολμούν να το πουν γιατί ακόμα η κοινωνία μας δεν είναι ακόμα έτοιμη», σημείωσε στη συνέχεια ο Ντέμης Νικολαΐδης για να συμπληρώσει: «Το ποδόσφαιρο στο μυαλό μας είναι ένα άθλημα που έχει να κάνει με σκληρότητα. Και το λάθος πρότυπο έχει να μας πει ότι οι γκέι δεν μπορούν να πάρουν μέρος σε ένα τέτοιο άθλημα, θαρρείς και οι γκέι άνθρωποι δεν γυμνάζονται ή δεν είναι δυνατοί ας πούμε».

Στη συνέχεια ο Ντέμης Νικολαΐδης εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με το γυναικείο ποδόσφαιρο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι κι εκεί θα ξεπεραστούν οι προκαταλήψεις. «Μέχρι πριν κάποια χρόνια ακόμα και οι γυναίκες δεν μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Και εδώ υπάρχει ένα θέμα. Το ποδόσφαιρο γυναικών αναπτύσσεται και μας αρέσει και να το βλέπουμε. Δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Σίγουρα όμως θα ξεπεραστεί, αυτό έχει να κάνει με τις προκαταλήψεις μας, οι οποίες θα αλλάξουν. Το πιο δημοκρατικό σπορ που είναι το ποδόσφαιρο όπως πάντα λέω, θα είναι 100% δημοκρατικό μετά από αυτό», κατέληξε στη δήλωσή του.