Γιώργος Νταλάρας: Θύμα διαδικτυακής απάτης ο καλλιτέχνης – Απευθύνει δημόσια έκκληση

Η πρώτη του αντίδραση

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο Γιώργος Νταλάρας έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης, όπως ο ίδιος καταγγέλλει, καθώς επιτήδειοι χρησιμοποιούν την εικόνα και τη φωνή του με την βοήθεια της τεχνολογίας AI για να προωθήσουν την αγορά ενός ιατρικού προϊόντος.

Με ανάρτησή του, ο γνωστός τραγουδιστής αποκάλυψε ότι έχει ήδη προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να ληφθούν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες.

Δείτε επίσης: Μαρία Ιωαννίδου: «Είχα σχέση με τον Γιώργο Νταλάρα και δεν θα ντραπώ! Τον αγάπησα πάρα πολύ»

H έκκληση του Γιώργου Νταλάρα για το επίμαχο βίντεο

«Τις τελευταίες ημέρες -όπως έχει συμβεί δυστυχώς και στο παρελθόν- κυκλοφορεί ένα νέο, παράνομο, κακοφτιαγμένο βίντεο με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Χρησιμοποιεί με δόλο την εικόνα μου και τις συχνότητες της φωνής μου για να παραπλανήσει τον κόσμο, προτρέποντάς τον να αγοράσει ένα ιατρικό προϊόν.

Προφανώς πρόκειται για μεγάλη απάτη που διώκεται ποινικά. Γι’ αυτό και έχω υποβάλει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μήνυση – έγκληση κατά του άγνωστου δράστη, κατόχου των συγκεκριμένων προφίλ», ανέφερε ο Γιώργος Νταλάρας στην ανάρτησή του.

Γιώργος Νταλάρας story

Δεν είναι μόνο ο Γιώργος Νταλάρας

Στο παρελθόν κι άλλοι επώνυμοι Έλληνες, πέρα απ' τον Γιώργο Νταλάρα, έχουν πέσει θύμα παρόμοιας απάτης, όπου με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης παρουσιάζονται να «πουλάνε» προϊόντα στο διαδίκτυο, χωρίς φυσικά να έχουν συναινέσει σε κάτι τέτοιο. Μεταξύ αυτών, μόλις τους προηγούμενους μήνες βρέθηκε η Ζήνα Κουτσελίνη και η Σία Κοσιώνη.

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ! Ενημερώθηκα για μια διαδικτυακή διαφήμιση ενός δήθεν σκευάσματος αδυνατίσματος «W-loss», η οποία όχι μόνο χρησιμοποιεί το όνομα και την εικόνα μου, αλλά και τη φωνή μου -ναι, εκεί έχει φτάσει η τεχνολογία- για να παραπλανήσει. Προφανώς και δεν έχω καμία σχέση με αυτό και θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια. Αλλά, αυτό που προέχει, είναι να ΜΗΝ τα αγοράσει και κυρίως να ΜΗΝ τα καταναλώσει κανείς. Υπάρχει και σχετική προειδοποίηση του ΕΟΦ», έγραφε τότε στην ανάρτησή της η Σία Κοσιώνη.