Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος μέσα από τον φακό των Ελλήνων celebrities

Μαγευτικές στιγμές

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi
Φωτογραφία: Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος του 2024, γνωστή ως «Φεγγάρι της Μουρούνας» ή «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου», έκανε τους Έλληνες celebrities να βγουν έξω χθες (19/8) το βράδυ και να γεμίσουν τα social media με τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Είτε μόνοι τους, είτε μαζί με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, απόλαυσαν το θέαμα με ρομαντικές αποδράσεις στην παραλία, όπου το φως του φεγγαριού καθρεφτιζόταν στη θάλασσα, δημιουργώντας μια ονειρική ατμόσφαιρα ή στις βεράντες τους και σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί όπου διασκέδασαν κάτω από την υπερπανσελήνο και απαθανάτισαν τη στιγμή. Από την Αθήνα μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, οι φωτογραφίες του ολόγιομου φεγγαριού κυριάρχησαν στις αναρτήσεις τους.

Μαρία Κορινθίου πανσέληνος

Μαρία Μπεκατώρου πανσέληνος

Ελένη Χατζίδου πανσέληνος

Γιατί η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος λέγεται «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου»

Αυτή η υπερπανσέληνος του 2024 ήταν ακόμα πιο ιδιαίτερη, καθώς λόγω της κοντινής απόστασής της από τη Γη, το φεγγάρι φαινόταν έως 14% μεγαλύτερο και 30% φωτεινότερο, κάτι που έκανε το θέαμα εντυπωσιακό σε όλο τον κόσμο.

Δανάη Μπάρκα πανσέληνος

Ματίνα Νικολάου πανσέληνος

Νικολέττα Ράλλη πανσέληνος

Η ονομασία της έχει τις ρίζες της στους ιθαγενείς κατοίκους της Βόρειας Αμερικής και στον τρόπο που χρησιμοποιούσαν το φως του φεγγαριού για να ψαρεύουν το ομώνυμο ψάρι. Η μουρούνα, γνωστή και ως οξύρρυγχος, ήταν σημαντική για τη διατροφή τους, και η υπερπανσέληνος του Αυγούστου έδινε τη δυνατότητα να την ψαρεύουν πιο εύκολα στις μεγάλες λίμνες της περιοχής, όπως η λίμνη Τσάπλεν.

Βίκυ Σταυροπούλου πανσέληνος

Δημήτρης Γκοτσόπουλος πανσέληνος

Ευρυδίκη Βαλαβάνη πανσέληνος

Οι φωτογραφίες από τη χθεσινοβραδινή πανσέληνο γέμισαν το timeline με το μοναδικό θέαμα που πρόσφερε η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος, με μια γιορτή εικόνων και συναισθημάτων που πλημμύρισαν τα social media. Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος του 2024 δεν ήταν απλώς ένα ουράνιο φαινόμενο, αλλά μια ευκαιρία για όλους να μοιραστούν στιγμές, γεμάτες συναίσθημα.

Κώστας Σόμμερ πανσέληνος

Ελένη Πετρουλάκη πανσέληνος

Μάγδα Τσέγκου πανσέληνος

Ελισάβετ Μουτάφη πανσέληνος