Λήδα Μανθοπούλου – Η 19χρονη κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου αγωνίζεται στην Παραολυμπιάδα του Παρισιού

Τι δήλωσε πριν αναχωρήσει για τη Γαλλία

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Facebook
Facebook

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την απώλεια του Αίαντα Μανθόπουλου τα παιδιά του τον κάνουν υπερήφανο και διεκδικούν διακρίσεις στον αθλητισμό. Λίγες μέρες πριν ο γιος του, Χρήστος Μανθόπουλος υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, ενώ σήμερα η κόρη του, Λήδα Μανθοπούλου, αναχωρεί για το Παρίσι έχοντας βλέψεις για ένα μετάλλιο.

Η 19χρονη Λήδα Μανθοπούλου θα δώσει το «παρών» στην Παραολυμπιάδα του Παρισιού, που θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου και θα τρέξει στα 100μ. στίβο. Πριν από ένα-ενάμιση χρόνο διαπίστωσε πως πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας και όπως τονίζει η ίδια στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο και χρειάστηκε αρκετό διάστημα για να συνειδητοποιήσει τι γίνεται στο σώμα της.

Τι δήλωσε η Λήδα Μανθοπούλου για τη συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς

«Γενικά δεν αγχώνομαι, υπάρχει ένα μικρό “γαργαλητό”, αλλά το ελέγχω και προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένη. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένη στο στόχο μου, είναι κάτι, που μου αρέσει και το αγαπώ πάρα πολύ», δήλωσε χαρακτηριστικά η ταλαντούχα αθλήτρια, όσον αφορά την συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

«Στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο, χρειάστηκα τουλάχιστον 6 μήνες να συνηθίσω τις αλλαγές στο σώμα μου και στον οργανισμό μου, υπήρχαν πόνοι και άλλαξε η καθημερινότητά μου. Ξαναμπήκα σιγά-σιγά στο γήπεδο, δίστασα αρκετά στην αρχή, αλλά είναι κάτι που θέλω να συνεχίσω», τόνισε η Λήδα Μανθοπούλου σχετικά με τη διάγνωσή της, που δεν την πτόησε απ' το να κυνηγήσει τα όνειρά της.

Σύμφωνα με την προπονήτριά της Λήδας Μανθοπούλου, την Βασιλική Μπεκιάρη υπάρχουν ελπίδες για μεγάλα πράγματα, οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί, με τη 19χρονη σπρίντερ να χρειάζεται τη θετική ενέργεια όλων των Ελλήνων για να πετύχει το όνειρό της την 31η Αυγούστου. Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει με ένα μετάλλιο!