Αλέν Ντελόν: Σφαγή για την διαθήκη του - Στα μαχαίρια μεταξύ τους τα τρία του παιδιά

Η αμύθητη περιουσία και η κόντρα των κληρονόμων

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Shutterstock
Shutterstock

Ο τεράστιος σταρ της μεγάλης οθόνης, Αλέν Ντελόν, έφυγε από την ζωή την Κυριακή (18.08.2024) σε ηλικία 88 ετών αφήνοντας πίσω μια ανείπωτη θλίψη και μια αμύθητη - όπως ήταν φυσικό - περιουσία η οποία φαίνεται πως αποτελεί το μήλον της Έριδος για τα τρία του παιδιά.

Η περιουσία του Αλέν Ντελόν

Πέρα από ακίνητα και έργα τέχνης, η περιουσία του Αλέν Ντελόν περιλαμβάνει φυσικά τα δικαιώματα από τις ταινίες του, αλλά και τα προϊόντα με την επωνυμία του από ρούχα μέχρι γυαλιά, αρώματα, τσάντες κ.τ.λ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Monde» τους τελευταίους μήνες η διαμάχη αυτή με «πρωταγωνιστές» τα τρία παιδιά του Αλέν Ντελόν, τον μικρότερο γιο του Αλέν – Φαμπιάν, τη μοναχοκόρη του Ανούσκα και τον μεγαλύτερο γιο του, Άντονι, κορυφώθηκε.

Δείτε επίσης: Αλέν Ντελόν: Η φωτογραφία που είχε δημοσιεύει η κόρη του τέσσερις μήνες πριν πεθάνει - Ρίγη ανατριχίλας

Η συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου πριν 22 χρόνια

Το 2002 ο Αλέν Ντελόν είχε παραχωρήσει μία αποκλειστική συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», μιλώντας για τη ζωή, την καριέρα του αλλά και τη φιλική σχέση που είχε αναπτύξει με κάποιους Έλληνες ηθοποιούς.

«Δεν είναι κουραστικό να κουβαλάς τον τίτλο του «γόη». Είναι επιλογή ζωής και καριέρας 40 ετών. Επέλεξα την κινηματογραφική καριέρα και ο στόχος σε αυτό είναι να έχεις επιτυχία. Η ομορφιά είναι δευτερεύουσα. Σημασία έχουν η καρδιά και ο νους.

Οι γυναίκες κυριάρχησαν στη ζωή μου, μού έδιναν πάντα το κίνητρο. Ξεκίνησα αυτό το επάγγελμα από αγάπη για μία γυναίκα, που μου είπε ότι είμαι φτιαγμένος για αυτό. Της είπα ότι δεν έχω σπουδάσει, ότι δεν υπήρχαν ηθοποιοί στην οικογένεια αλλά θα το δοκίμαζα για να την ευχαριστήσω και δεν σταμάτησα ποτέ.

Πέτυχα σε αυτή τη δουλειά, διότι βρέθηκα τυχαία. Δεν το είχα ονειρευτεί, δεν το είχα φανταστεί ποτέ. Δεν πήγα εγώ στο σινεμά, εκείνο ήρθε σε μένα. Συνήθως ένας ωραίος θεωρείται ατάλαντος. Έπρεπε να αποδείξω ότι ήμουν και ωραίος αλλά και προικισμένος με ταλέντο, για να καταξιωθώ και να γίνω ηθοποιός προοδευτικά», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων.

Το χειρόγραφο μήνυμα της Μπριζίτ Μπαρντό για τον θάνατό του

«Ο θάνατος του Αλέν Ντελόν αφήνει ένα αβυσσαλέο κενό που τίποτα και κανείς δεν μπορεί να καλύψει», δήλωσε η ηθοποιός στο AFP, σε χειρόγραφο μήνυμά της.

«Ο Αλέν Ντελόν αντιπροσώπευε το καλύτερο του γαλλικού κινηματογράφου κύρους. Ένας πρεσβευτής της κομψότητας, του ταλέντου, της ομορφιάς. Χάνω έναν φίλο, ένα alter ego, έναν συνεργάτη. Mοιραζόμασταν τις ίδιες αξίες, τις ίδιες απογοητεύσεις, την ίδια αγάπη για τα ζώα».