Ιμάνι Κελίφ - Η χρυσή Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας ποζάρει σαν μοντέλο και στέλνει μήνυμα: «Στο ρινγκ δεν χρειάζονται ψηλοτάκουνα»

Αγνώριστη!

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Instagram/imane_khelif_10
Instagram/imane_khelif_10

Το όνομά της συζητήθηκε ιδιαίτερα, με αφορμή τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. H Αλγερινή μποξέρ, Ιμάνι Κελίφ, μπήκε στο στόχαστρο καθώς είναι μία από τις ελάχιστες διαφυλικές (intersex) αθλήτριες, λόγος για τον οποίο αποκλείστηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας, ωστόσο της επετράπη κανονικά η συμμετοχή από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Παρά τα όσα ακούστηκαν, συχνά προσβλητικά για το όνομά της, εκείνη δεν το έβαλε κάτω, έκλεισε τα αυτιά της και έφτασε μέχρι το χρυσό μετάλλιο, κλείνοντας στόματα. Έχοντας καταφέρει μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις για αθλητή, η Ιμάνι Κελίφ στέλνει πλέον ένα διαφορετικό μήνυμα.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Κατέκτησε το χρυσό η intersex πυγμάχος και δηλώνει: «Είμαι μία γυναίκα όπως κάθε άλλη»

Η φωτογράφιση της Ιμάνι Κελίφ με διαφορετικό χαρακτήρα

Η Αλγερινή πρωταθλήτρια ντύθηκε, στολίστηκε και πόζαρε για τον φωτογραφικό φακό, αγνώριστη σε σχέση με τη μαχήτρια που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Όπως αναφέρει το μήνυμα της, για να πετύχει το μετάλλιό της, δεν είχε χρόνο για χάσιμο σε ινστιτούτα αισθητικής ή ψώνια. και ποτέ δεν ένιωσε την ανάγκη να συμμορφωθεί με αυτά τα πρότυπα για να αποδείξει την ύπαρξή της.

«Η Ιμάνι δεν επιδίωξε να αλλάξει την εμφάνισή της για να χωρέσει στα καλούπια που θέλει να μας εγκλωβίσει ο κόσμος. Το μήνυμά της είναι πολύ βαθύτερο: H εμφάνιση δεν αποκαλύπτει την ουσία του ανθρώπου. Μπορεί να είναι θηλυκή και κομψή όταν θέλει, αλλά στο ρινγκ δεν χρειάζονται στολίδια ή ψηλοτάκουνα. Χρειάζεται μόνο στρατηγική και δύναμη. Όπως το μουστάκι δεν ορίζει έναν άντρα, έτσι και τα φορέματα, τα εξτένσιον και τα μακιγιάζ δεν ορίζουν τη γυναίκα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στα social media της Αλγερινής πυγχμάχου