Γιάννης Ζουγανέλης: Το πρώτο μήνυμα μετά την καταστροφή του σπιτιού του από την φωτιά στον Βαρνάβα - Το βίντεο που δημοσίευσε

Τα συναισθήματά του μετά το κακό...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι ένα από τα πρόσωπα που η πυρκαγιά που ξέσπασε από τον Βαρνάβα και έφτασε μέχρι το Χαλάνδρι έπληξε. Το σπίτι που είχε στην περιοχή κάηκε ολοσχερώς και το σοκ ήταν μεγάλο τις πρώτες ώρες που ενημερώθηκε για την καταστροφή (δείτε εδώ φωτογραφίες από αυτό).

Παρόλα αυτά, την Παρασκευή 16 Αυγούστου, το πρωί, δημοσίευσε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram κατά το οποίο θέλησε να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο που θέλησε να του συμπαρασταθεί και για τα μηνύματα που δέχθηκε, ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να στεκόμαστε σε όσα χάθηκαν.

Η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Ζουγανέλη μετά την φωτιά στο σπίτι του στον Βαρνάβα

«Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να συμπαρασταθούν σε όλους τους πληγέντες από τη φωτιά. Ευχαριστώ και προσωπικά γιατί συνειδητοποίησα ότι οι Έλληνες είμαστε ίσως οι πιο αλληλέγγυοι. Η φράση που άκουσα ήταν ‘’ό,τι χρειαστείς είμαστε δίπλα σου, όλοι’’, ανεξάρτητα από τον πλούτο του καθενός γιατί πλούτος είναι το συναίσθημα. Σας ευχαριστώ. Η ζωή είναι μπροστά και θα πολεμήσουμε για όλους. Για το καλό όλων μας», είπε.

Δείτε επίσης: Χάρης Γιακουμάτος: Γύρισε και βρήκε αποκαΐδια - Φωτογραφίες από την καταστροφή στο σπίτι του στην Πεντέλη μετά τη φωτιά


«Ήταν μια ωραία μονοκατοικία με κήπο «πνιγμένη» στα δέντρα. Κάηκε ολοσχερώς από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, αλλά το έμαθα χθες γιατί δεν είχε προσβασιμότητα. Πάει ο παράδεισός μου, εδώ που ερχόταν η Ελεωνόρα και ήταν το ησυχαστήριό μας», είχε δηλώσει και πριν από λίγα 24ωρα σε συνέντευξή του αρχικά και συνέχιζε:

«Τα πάντα είχα μέσα. Ένα οργανωμένο σπίτι που το έφτιαξα με κόπους μιας ζωής. Είχε μέσα και μουσικά όργανα, οικογενειακές φωτογραφίες, όλα πράγματα αγαπημένα που έγινα στάχτη. Είχα κι έναν πίνακα μεγάλης οικονομικής και συναισθηματικής αξίας, έργο του Φώτη Κόντογλου, που τον είχα αφήσει εδώ γιατί πίστευα ότι ήταν προστατευμένο. Έγινε κι αυτό στάχτη μαζί με όλα τα άλλα.

Ήταν ένα υπέροχο ησυχαστήριο μέσα στο πράσινο και τώρα βλέπεις μόνο μαυρίλα κι αποκαΐδια. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως δεν στενοχωριέμαι για τη δική μου απώλεια, αλλά αισθάνομαι λύπη για τις απώλειες ανθρώπων που έχουν παλέψει άλλοι από το υστέρημά τους κι άλλοι από το περίσσευμά τους να κάνουν κάτι και το είδαν να καταστρέφεται σε μια στιγμή.

Στενοχωριέμαι για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο ελληνικός λαός γιατί αυτοί που είναι στην εξουσία δεν τον προστάτευσαν ποτέ. Και αυτό που δεν μπορώ να συγχωρήσω είναι πώς άφησαν τη φωτιά να μπει στον αστικό ιστό. Είναι ντροπή. Δεν το βλέπω προσωπικά. Πονάω για όλους που έχασαν τα σπίτια τους. Θλίβομαι. Είμαι σοκαρισμένος».