Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία της Τήνου: «Περιμένει στο τέλος της ανηφόρας με γαλήνιο βλέμμα και ανοιχτή αγκαλιά»

Συγκινούν τα λόγια ρεπόρτερ

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Κώστας Τζούμας/Eurokinissi
Φωτογραφία: Κώστας Τζούμας/Eurokinissi

Δεκαπενταύγουστος σήμερα, με το «Πάσχα του Καλοκαιριού» να τελείται με μεγαλοπρέπεια, σε ιερούς ναούς σε όλη την Ελλάδα. Το συνεργείο του ΣΚΑΙ βρέθηκε στην Τήνο, την «καρδιά» των εορτασμών, με την απεσταλμένη του καναλιού να μεταφέρει ορισμένα λόγια που της είχε πει η μητέρα της για εκείνη την ημέρα.

Μεταξύ άλλων της περιέγραψε μία στοργική εικόνα της Παναγίας, που κάθε Δεκαπενταύγουστο περιμένει τους γονυπετείς πιστούς για να τους αγκαλιάσει στο τέλος της διαδρομής τους, όταν έρχονται για να προσκυνήσουν στη Μεγαλόχαρη της Τήνου.

Τα συγκινητικά λόγια της ρεπόρτερ για τον Δεκαπενταύγουστο

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αν μου επιτρέπετε, να σας μεταφέρω τα λόγια που μου είχε πει η μητέρα μου που είχε έρθει εδώ και πραγματικά με είχαν συγκλονίσει. Ότι αν είχε στόμα αυτός ο δρόμος, θα ακούγαμε ανθρώπινες ομιλίες, καταθέσεις ψυχής γεμάτες πόνο. Αν είχε χέρια, θα αγκάλιαζε όλους αυτούς που τον διάλεξαν και τους έδωσε ώθηση να συνεχίσουν. Αν είχε μάτια, θα ήταν συνέχεια βουρκωμένα.

Μου είχε πει χαρακτηριστικά ότι αυτός ο διάδρομος είναι βουβός, όπως βουβοί είναι κι αυτοί που επιλέγουν να τον ανέβουν και να φτάσουν εκεί που η ψυχή τους θα βρει τη λύτρωση και τη γαλήνη, εκεί που τα δάκρυα θα γίνουν βάλσαμο στις πληγές τους, εκεί που η σκέψη θα βρει παρηγοριά κι αγαλλίαση. Στο τέλος της ανηφόρας τούς περιμένει με γαλήνιο βλέμμα και με ανοιχτή την αγκαλιά της να τους δώσει ελπίδα κι αγάπη η Παναγιά μας. Κάποια λόγια που μου είχε μεταφέρει η μητέρα μου και πραγματικά με είχαν συγκλονίσει».

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

TAGS