Η Ευαγγελία Πλατανιώτη καταγγέλλει: «Αδικηθήκαμε, ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο»

«Δεν ήταν μόνο η Ελλάδα, αδικήθηκαν κι άλλες χώρες»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Αργυρώ Αναστασίου/Eurokinissi
Φωτογραφία: Αργυρώ Αναστασίου/Eurokinissi

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη μίλησε σε τηλεφωνική σύνδεση με την εκπομπή Summer’s Cool λίγες μέρες μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων. Η πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης κατέλαβε την 6η θέση μαζί με τη Σοφία Μαλκογεώργου, ωστόσο άφησε σοβαρές αιχμές για αδικία στη δική της προσπάθεια, καθώς και για τις εμφανίσεις άλλων χωρών.

Μιλώντας αρχικά για την εμπειρία της ως σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης, η Ευαγγελία Πλατανιώτη σημείωσε: «Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή, σαν από ταινία. Το είχα φανταστεί και εκείνη τη μέρα το ζούσα. Πολύ μεγάλη τιμή να κρατάς τη σημαία της χώρας σου, πόσο μάλλον στη μεγαλύτερη αθλητική οργάνωση του πλανήτη. Από κοντά ήταν ακόμα πιο μαγικό».

Δείτε επίσης: Παρίσι 2024: Επέστρεψε η ελληνική αποστολή στην Αθήνα με 8 μετάλλια στις αποσκευές της

Αιχμές για χειραγώγηση του αποτελέσματος από την Ευαγγελία Πλατανιώτη

Αναφερόμενη στην επόμενη Ολυμπιάδα, η Ευαγγελία Πλατανιώτη δεν εμφανίστηκε σίγουρη για την παρουσία της εκεί: «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι το Λος Άντζελες. Δεν μπορώ να απαντήσω αν θα είμαι εκεί. Θα ήθελα να δω κατά πόσο το άθλημα μας θα εξελιχθεί διότι δυστυχώς είναι ένα άθλημα το οποίο αδικεί πάρα πολύ τους αθλητές. Οπότε θα ήθελα να δω βήματα εξέλιξης από το άθλημα και από τους παράγοντες που το περιβάλλουν, όσον αφορά τα αποτελέσματα και το πόσο πολύ χειραγωγούνται οι αγώνες».

«Δεν είναι ότι μόνο η Ελλάδα αδικήθηκε, αδικήθηκαν κι άλλες χώρες. Ήθελε δηλαδή προσπάθεια με τη δική μας εκτέλεση και τον βαθμό δυσκολίας για να μην πάρουμε μετάλλιο! Ήθελε προσπάθεια από εμάς, τόσο πολύ αδικηθήκαμε. Δεν έχει να κάνει μόνο με την Ελλάδα αλλά και με άλλους αθλητές. Επομένως θα ήθελα να δω ότι το άθλημα εξελίσσεται. Αν δω τέτοια βήματα εξέλιξης πάνω σε αυτό το κομμάτι, σίγουρα θα είμαι και πιο αισιόδοξη για το μέλλον του αθλήματος γενικότερα», κατέληξε στις δηλώσεις της η Ευαγγελία Πλατανιώτη.