Στέφανος Τσιτσιπάς: Η ηλικία, η αλήθεια για την καταγωγή του και οι γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του - Ποιος είναι ο διάσημος τενίστας

Το όνομά του έχει απασχολήσει πολλές φορές τα media...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency (αριστερά) / Instagram (δεξιά)
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency (αριστερά) / Instagram (δεξιά)

Γενέθλια έχει σήμερα, Δευτέρα 12 Αυγούστου ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο διάσημος τενίστας κλείνει τα 26 του! Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες το όνομά του να έκανε τον γύρο του διαδικτύου εξαιτίας του ξεσπάσματός του απέναντι στον πατέρα του, Απόστολο, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τένις, το οποίο οδήγησε και στην λήξη της συνεργασίας τους (δείτε εδώ την ανακοίνωση και τι έχει συμβεί), ωστόσο είναι πολλά που δεν γνωρίζουμε για εκείνον και ίσως ήρθε η ώρα να τα μάθουμε...

Ποιος είναι, λοιπόν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Οι γονείς και τα αδέρφια του

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1998 με γονείς του τον Απόστολο Τσιτσιπά, ο οποίος είναι Έλληνας, και μητέρα την Τζούλια Αποστόλη, η οποία κατάγεται από την Ρωσία, ωστόσο έχει και ελληνικές ρίζες. Και οι δύο ήταν τενίστες και γνωρίστηκαν σε τουρνουά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τένις στην Αθήνα, όπου εκείνη συμμετείχε ως παίκτρια, ενώ εκείνος ήταν διαιτητής. Ερωτεύτηκαν παντρεύτηκαν (δείτε εδώ το love story τους) και πέρα από τον 26χρονο, απέκτησαν άλλα τρία παιδιά, τον Πέτρο, τον Παύλο και την Ελισάβετ, οι οποίοι είναι όλοι τους παίκτες του τένις.

Τους πέρασαν το "μικρόβιο" από πολύ μικρή ηλικία και, μάλιστα, ο Στέφανος έχει δηλώσει γι' αυτό: «Θυμάμαι ότι ήμουν τριών χρονών και χτύπαγα μπάλες με τον πατέρα μου στο κενό ανάμεσα στα μαθήματα. Θυμάμαι να βλέπω αγώνες στην τηλεόραση, όταν ήμουν μωρό. Δεν μπορώ να σας πω ποιος έπαιζε αλλά θυμάμαι ότι το παρακολουθούσα». Συμμετείχε και σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες, όπως κολύμβηση και ποδόσφαιρο. Ο πατέρας του είπε ότι ο Στέφανος αποφάσισε ο ίδιος να γίνει τενίστας, ανακαλώντας τα λόγια του γιου του όταν "τον ξύπνησε στα μέσα της νύχτας" μετά από ένα τουρνουά στη Γαλλία στην ηλικία των 9 ετών, λέγοντας του «Πατέρα, έχω να σου πω κάτι. Θέλω να γίνω τενίστας, μου αρέσει ο ανταγωνισμός, μου αρέσει η πρόκληση».

Η καριέρα και οι τίτλοι του

Έτσι ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα στον Σύλλογο Τένις της Γλυφάδας στην Αττική όταν ήταν έξι ετών. Κύριος προπονητής ήταν μέχρι τώρα ο πατέρας του, ο οποίος σπούδασε προπόνηση τένις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να βοηθήσει τα παιδιά του. Το 2015, ο Τσιτσιπάς άρχισε να προπονείται στην ακαδημία Πάτρικ Μουράτογλου, χωρίζοντας τον χρόνο του ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα εκείνη τη περίοδο. Το κόστος των ταξιδιών, όμως, ήταν πολύ μεγάλο, και επειδή δεν υπήρχε στήριξη από την ομοσπονδία ή από κάποιον άλλο φορέα, η αδερφή της μητέρας του τον στήριζε οικονομικά.

Το 2018 ξεκίνησε να παίζει τους πρώτους "μεγάλους" του αγώνες και να κερδίζει συνεχώς, μέχρι που κατέληξε να θεωρείται ο καλύτερος Έλληνας αντισφαιριστής όλων των εποχών, καθώς είναι και ο μοναδικός Έλληνας ο οποίος έχει φτάσει σε τελικό Γκραν Σλαμ. Έχει κατακτήσει συνολικά 11 τίτλους ATP, εκ των οποίων οι τρεις είναι σε τουρνουά της σειράς Masters 1000, στο Μόντε Κάρλο το 2021, το 2022 και το 2024 και ο ένας στα ATP Finals το 2019. Η υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί στην παγκόσμια κατάταξη είναι το Νο 3., ενώ σήμερα κατέχει την θέση Νο 11..

Είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει μπει στους 100 καλύτερους αντισφαιριστές και ο πρώτος - και μέχρι σήμερα ο μοναδικός - που κατέκτησε τίτλο Γκραν Σλαμ στην περίοδο των Open στην κατηγορία των εφήβων, όταν κατέκτησε το διπλό του Γουίμπλεντον αγοριών το 2016 με συμπαίκτη τον Eσθονό Κένεθ Ράισμα.

Η προσωπική του ζωή

Πέρα, όμως, από τους τίτλους και τα μετάλλιά του, έχει απασχολήσει πολλές φορές τα Μέσα και με την προσωπική του ζωή. Δύο σχέσεις του έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστές. Μέχρι και το 2023 διατηρούσε δεσμό με την Θεοδώρα Πεταλάς, την οποία είχε γνωρίσει στη Νέα Υόρκη και έμεινε μαζί της για 3,5 χρόνια, ωστόσο για άγνωστους λόγους αποφάσισαν πως δεν γινόταν να παραμείνουν μαζί.

Στέφανος Τσιτσιπάς Θεοδώρα Πεταλάς

Λίγο καιρό αργότερα, περίπου τον Ιούνιο του ίδιου έτους έγινε γνωστό πως βρήκε ξανά τον έρωτα στα μάτια μίας άλλης γυναίκας που ακούει στο όνομα Πάουλα Μπαντόσα. Είναι 25 χρονών και επίσης τενίστρια και παρόλο που για κάποιο διάστημα χώρισαν, είναι και πάλι μαζί και φουλ ερωτευμένοι. Μπορεί πλέον να είναι πιο διακριτικοί σε όσα ανεβάζουν στα social media, όμως τον πρώτο καιρό τα "καυτά" φιλιά τους γινόντουσαν συχνά θέμα προς συζήτηση.

«Το να έχω μία όμορφη και επιτυχημένη κοπέλα, όχι, δεν είναι μέρος του παιχνιδιού. Στην πραγματικότητα δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως θα βγαίνω με τενίστρια και τώρα που το έχω νιώθω ευλογημένος. Έχουμε πολλά πράγματα να μάθουμε ο ένας από τον άλλον, αλλά και ο ένας στον άλλον, μαζί, σε αυτό το κοινό ταξίδι», δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του για εκείνη.

undefined

Παράλληλα έκανε μία αναφορά στον χωρισμό τους και στην πρόσφατη επανασύνδεσή τους. «Η κοπέλα μου έχει υποφέρει πολύ και έτσι μπόρεσα κι εγώ να δω πόσο ανθεκτικός είμαι στις δυσκολίες και στα προβλήματα της κοινής μας ζωής. Όμως πλέον αυτές τις ημέρες τις αφήσαμε πίσω μας. Έχει επανέλθει περισσότερο από κάθε άλλη φορά, και είμαι και εγώ σε μία πολύ καλή πνευματική κατάσταση γνωρίζοντας τι προτεραιότητες να βάλω και πώς να διαχειριστώ διάφορα πράγματα. Ελπίζω αυτά τα πράγματα να είναι πιο διαχειρίσιμα από μέρους μου, γιατί θέλω να ζω μία ισορροπημένη ζωή επιτυγχάνοντας σε ό,τι και αν κάνω, εντός και εκτός γηπέδων».