Φωτιά Πεντέλη: «Λυπάμαι που είμαι Έλληνας!», «Όλη νύχτα δεν έχουν στείλει ένα πυροσβεστικό» - Οργή και θλίψη από τους κατοίκους

Ξεσπούν δημόσια στις κάμερες για τις συνθήκες που βιώνουν

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτιά Πεντέλη: «Λυπάμαι που είμαι Έλληνας!», «Όλη νύχτα δεν έχουν στείλει ένα πυροσβεστικό» - Οργή και θλίψη από τους κατοίκους

Η Αττική έχει γεμίσει με μαύρους καπνούς και φλόγες καθώς έχουν ανοίξει πύρινα μέτωπα στην Πεντέλη, τη Διώνη, την Καλλιτεχνούπολη και το Γραμματικό μετά την φωτιά του ξέσπασε στου Βαρνάβα το μεσημέρι της Κυριακής 11 Αυγούστου. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών εκκενώνουν τα σπίτια τους και περιμένουν με αγωνία τι θα συμβεί.

Ένας από τους κατοίκους της Πεντέλης μίλησε το πρωί της Δευτέρας 12/8 στον αέρα του ΣΚΑΙ, εξηγώντας πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Ο ίδιος στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί άμεσα από την οικεία του έπεσε με το αυτοκίνητό του σε ένα δέντρο και τραυματίστηκε, ενώ δεν έχει μαζί του ούτε τα φάρμακά του.

Οι δηλώσεις των κατοίκων την ώρα που η φωτιά στην Πεντέλη συνεχίζει να καίει

«Λυπάμαι που είμαι Έλληνας! Απαράδεκτη κατάσταση. Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί. Όπως με βλέπεις έχω αφήσει τη συσκευή οξυγόνου, το CPAP της άπνοιας, τα φάρμακά μου... Δεν ξέρω τι έχει γίνει. Την τσάντα μου με κάρτες, ταυτότητες και το δίπλωμα… Το μόνο που πήρα είναι το τηλέφωνο!», εξομολογήθηκε.

Δείτε επίσης: Τρόμος για ρεπόρτερ του OPEN - Η στιγμή που οι φλόγες τους πλησιάζουν

Λίγο αργότερα ένας άλλος άντρας ακούστηκε να φωνάζει οργισμένος: «Όλη νύχτα δεν έχουν στείλει ένα πυροσβεστικό, γαμ@@@οι!», με την παρουσιάστρια να εξηγεί πως οι άνθρωποι εκεί έχουν απελπιστεί με όσα αντικρίζουν και ζουν.

Ένας εθελοντής πυροσβέστης, μάλιστα, μιλώντας στο MEGA εξήγησε πως είναι πολύ δύσκολο να σταματήσουν την φωτιά καθώς έχουν μικρά οχήματα, ενώ μέχρι και οι ίδιοι οι πυροσβέστες κινδύνευσαν να καούν. «Πήγαμε να καούμε. Δεν έχουμε δρόμους διαφυγής. Δεν υπάρχει νερό στο χωριό. Καλύπτουμε το σημείο για να μην πάει η φωτιά προς την παραλία. Είναι πυκνό δάσος, είναι νέο δάσος, είχε αναγεννηθεί τα τελευταία 20 χρόνια», δήλωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε υδροφόρες, δεν έχει νερό το χωριό από χθες το μεσημέρι».