Νανά Παλαιτσάκη για την υπόθεση Τσιτσιπά: «Όσο καλή πρόθεση και να έχουν οι γονείς...»

«Θα μιλήσω ως μητέρα»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

Μετά τον σάλο που ξέσπασε για τα «γαλλικά» του Στέφανου Τσιτσιπά εναντίον του πατέρα του, η Νανά Παλαιτσάκη θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα. Η δημοσιογράφος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δεν ταιριάζουν «αφορισμοί» στην προκειμένη περίπτωση, καθώς και ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στην πλευρά του τενίστα, μέσα από την επαγγελματική συνεργασία με τους γονείς του.

Παράλληλα η Νανά Παλαιτσάκη πήρε παράδειγμα από τον δικό της γιο, για τον οποίο έχει δηλώσει πως μόλις ενηλικιώθηκε, επιδίωξε να τον κάνει ανεξάρτητο -με επιτυχία.

«Θα μιλήσω για το θέμα του Τσιτσιπά ως μητέρα και θα πω τη γνώμη μου, καθώς επιχείρησα να προπονήσω τον δικό μου για να απεξαρτηθεί από την οικογένεια, από τα 18 και μετά. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει πιο καταπιεστικό θέμα από το να σχετίζονται οι άνθρωποι με τους γονείς τους, μέσα από επαγγελματική σχέση», τόνισε αρχικά η Νανά Παλαιτσάκη.

Δείτε επίσης: Στέφανος Τσιτσιπάς: «Από εδώ και στο εξής, ο ρόλος του θα παραμείνει εντός των ορίων του πατρικού» - Ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον μπαμπά του

Η Νανά Παλαιτσάκη μίλησε από καρδιάς για τον Στέφανο Τσιτσιπά

«Πιστεύω ότι πρέπει τα παιδιά να διαχειρίζονται τη ζωή τους μόνα τους και οι γονείς θα πρέπει να σέβονται απολύτως την επιλογή αυτή», ανέφερε στη συνέχεια η Νανά Παλαιτσάκη για να συμπληρώσει: «Από τότε που το παιδί μου μπήκε στο πανεπιστήμιο και έφυγε, δεν προσπάθησα να επέμβω στη ζωή του, μόνο όταν εκείνο μου ζήτησε τη γνώμη μου και πάλι είπα τη γνώμη μου μέχρι ένα σημείο και μετά, του είπα “σημασία έχει πώς αισθάνεσαι εσύ”».

«Έτσι, λοιπόν, η ιστορία του Τσιτσιπά, για να μη είμαστε αφοριστικοί και για να μην υπερθεματίζουμε υπέρ του πόσο άθλια φέρθηκε ή πόσο καλά έκανε, βάζει ένα θέμα: Ότι εμείς, ανεξαρτήτου ηλικίας θα πρέπει να διαχειριζόμαστε τη ζωή μας μόνοι μας, χωρίς παρεμβάσεις από το γονεϊκό περιβάλλον. Διότι όσο και καλή πρόθεση να έχουν οι γονείς, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα ακραίο φαινόμενο, καθώς ο Τσιτσιπάς είναι υπεραθλητής και καθώς έχει προσφέρει εκατομμύρια στην οικογένειά του, θα πρέπει να προσπαθούμε και εμείς ως γονείς να κάνουμε τα παιδιά μας ανεξάρτητα και εσείς που ακούτε και είστε στη μετεφηβική ηλικία θα πρέπει να παίρνετε τη ζωή σας στα χέρια σας», κατέληξε στο μήνυμά της η Νανά Παλαιτσάκη.