Συγκλονίζει η Νικολίνα Νικολούζου: «Μου έχουν πετάξει ακόμα και πέτρες στο σχολείο»

«Το ταξίδι μιας διεμφυλικής γυναίκας έχει πολλές αναποδιές»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Συγκλονίζει η Νικολίνα Νικολούζου: «Μου έχουν πετάξει ακόμα και πέτρες στο σχολείο»

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Summer’s Cool και τον δημοσιογράφο Ισίδωρο Φίκαρη, παραχώρησε η Νικολίνα Νικολούζου. Η νικήτρια του My Style Rocks μίλησε μεταξύ άλλων για τις κακεντρεχείς συμπεριφορές που δέχτηκε σε μικρή ηλικία, για την απόφασή της να αποκαλύψει πως είναι τρανς γυναίκα, αλλά και για τις φωτογραφίες ως αγόρι.

«Στο My Style Rocks δεν φοβήθηκα ούτε τις παίκτριες, ούτε τους τηλεθεατές. Ήξερα ότι η νίκη μου θα ήταν αμφιλεγόμενη, αλλά νιώθω ότι ο κόσμος χρειαζόταν μια νικήτρια σαν εμένα. Εκπροσωπώ τη νεολαία και τα καινούρια “πιστεύω”. Δεν σκέφτηκα ποτέ να κρύψω την ταυτότητά μου γιατί αυτό με κάνει τον άνθρωπο που είμαι. Δεν πρέπει να κρύβουμε την προσωπικότητά μας», δήλωσε αρχικά η Νικολίνα Νικολούζου.

Δείτε επίσης: My Style Rocks Τελικός: Ποια είναι η νικήτρια Νικολίνα Νικολούζου – Έκανε coming out ως trans πριν από τρεις μήνες

Η Νικολίνα Νικολούζου για τις κακεντρεχείς συμπεριφορές

«Γενικά το ταξίδι μιας διεμφυλικής γυναίκας έχει πολλές αναποδιές. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη παιδείας. Εγώ βρέθηκα πολλές φορές αντιμέτωπη με γιατρούς οι οποίοι δεν ήξεραν πώς να με αντιμετωπίσουν και έπρεπε να είμαι εγώ πιο ενημερωμένη, πιο μπροστά», τόνισε η νικήτρια του My Style Rocks για συμπληρώσει: «Ευτυχώς δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα ούτε στην οικογένεια ούτε στο σχολείο. Εγώ και η αδελφή μου έχουμε μεγαλώσει με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια αντιμετώπιση από όλους».

«Τις φωτογραφίες, όταν ήμουν μικρή, υπήρχε μια φάση της ζωής μου, μες στην ψυχοθεραπεία το είχα κάνει αυτό, που τις έβαλα όλες μέσα σε ένα κουτί και είπα ότι θα τις ανοίξω σε πιο μεγάλη ηλικία. Γιατί ήθελα πρώτα να γνωρίσω τον εαυτό μου, να τον αγαπήσω, και μετά να επισκέπτομαι τον μικρό μου εαυτό» ανέφερε σε διαφορετικό σημείο η Νικολίνα Νικολούζου στην κάμερα του ΣΚΑΪ για να αποκαλύψει: «Όταν ήμουν πιο μικρή δέχθηκα πολλές κακεντρεχείς συμπεριφορές, μου έχουν πετάξει ακόμα και πέτρες στο σχολείο. Οι γονείς μου έλεγαν να μην φοβάμαι να είμαι το μαύρο πρόβατο. Στα χέρια μας είναι να αλλάξουμε τον κόσμο».