20 χρόνια από το θάνατο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ: Η ανάρτηση του γιου του, Γιάννη - «Τον θυμάμαι με αγάπη»

Συγκινούν τα σχόλια

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTOS
NDPPHOTOS

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν από τους πιο δημοφιλής Έλληνες ηθοποιούς αλλά και σκηνοθέτης. Πρωταγωνίστησε σε αρκετές ταινίες που σημάδεψαν τη "χρυσή εποχή" του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ ο έρωτάς του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη θα μείνει στην ιστορία.

Γνωρίζοντάς την στην αίθουσα αναμονής του Εθνικού Θεάτρου, όπου και οι δύο βρίσκονταν για να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις, ο γάμος τους ήταν γεμάτος συγκρούσεις αλλά αποτελεί, εάν όχι τον μεγαλύτερο, έναν από τους πιο πολυσυζητημένους και γεμάτο πάθος γάμους στον ελληνικό χώρο του θεάματος. Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1965.

Μαζί ανέβασαν πολλά έργα στο θέατρο και έκαναν πολλές ταινίες, από τις πιο γνωστές και αγαπητές στο ευρύ κοινό είναι Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο, Αστέρω, Μανταλένα, Η Αλίκη στο Ναυτικό και πολλές άλλες. Ύστερα από δέκα χρόνια γάμου το ζευγάρι χώρισε το 1975 ενώ είχε αποκτήσει το γιο του αλλά επανενώθηκαν καλλιτεχνικά ξανά το 1983 όπου και λίγο αργότερα χώρισαν ξανά.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ απεβίωσε στις 8 Αυγούστου του 2004, από καρδιακή προσβολή, σε ηλικία 69 ετών. Ο ηθοποιός παραθέριζε στο εξοχικό του στην Ερμιόνη (δείτε πως είναι σήμερα η οικία) και το μεσημέρι αισθάνθηκε αδιαθεσία, οπότε μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, αλλά ήταν ήδη αργά.

Η ανάρτηση του Γιάννη Παπαμιχαήλ για την απώλεια του πατέρα του

Σαν σήμερα λοιπόν, έχουν περάσει 20 χρόνια από το θάνατό του. Ο γιος του Γιάννης Παπαμιχαήλ θέλησε να κάνει μια ανάρτηση στο επίσημο προφίλ που έχει φτιάξει στο Instagram στην μνήμη της μητέρας του, Αλίκης Βουγιουκλάκη.

«20 χρόνια σήμερα από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο πατέρας μου τον έχω πάντα στην καρδιά μου και τον θυμάμαι με αγάπη», έγραψε χαρακτηριστικά και οι followers σχολίασαν με τα πιο όμορφα και συγκινητικά λόγια για την απώλεια του.

Να σημειώσουμε πως τον Ιούνιο, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ παντρεύτηκε με την αγαπημένη του - δείτε φωτογραφίες.