Λευτέρης Πετρούνιας - Επέστρεψε θριαμβευτής στην Ελλάδα: «Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στην οικογένειά μου»

«Ήταν συγκινητικό όταν είδα τη Βασιλική»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου/Eurokinissi
Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου/Eurokinissi

Λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα της Τετάρτης (7/8) έφτασε ο τρεις φορές ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας από το Παρίσι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σαν άλλη μία... μέρα στη δουλειά, «Μου ζητήθηκε και το παρέδωσα», δήλωσε αναφερόμενος στο τρίτο Ολυμπιακό του μετάλλιο, το οποίο και αφιέρωσε στις δύο κόρες του, Σοφία και Λένια.

Δείτε επίσης: Λευτέρης Πετρούνιας: Ποιος είναι ο αθλητής που έγραψε ιστορία στο Παρίσι - Η ηλικία, η καταγωγή, ο γάμος και η οικογένειά του

Οι πρώτες δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια με την επιστροφή του στην Ελλάδα

«Αισθάνομαι πολύ ωραία, αισθάνομαι περήφανος, τρισευτυχισμένος και κουρασμένος. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση για να επιστρέψω με γεμάτες μπαταρίες. Ήταν μία τριετία που μεσολάβησαν πολλές διοργανώσεις και δυσκολίες, τις οποίες ξεπεράσαμε και είμαστε εδώ σήμερα», δήλωσε αρχικά ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Λευτέρης Πετρούνιας
Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου/Eurokinissi

«Μόλις προσγειώθηκα και δεν έκανα βήμα, σκέφτηκα ότι την “πάτησαν” οι Κινέζοι, αλλά τελικά δεν βγήκε. Η δεύτερη σκέψη ήταν ότι εξασφάλισα το μετάλλιο, γιατί ήμουν σίγουρος για την εκτέλεση. Αγχωθήκαμε λίγο μέχρι το τέλος, αλλά η σκέψη μου ήταν ότι μου ζητήθηκε και το παρέδωσα», συμπλήρωσε.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει χώρος για... διακοπές. Για να ξανακερδίσουμε και να έρθουμε εκεί που πρέπει να είμαστε, σαφώς πρέπει να ξεκουραστεί το μυαλό και το σώμα, για να επιστρέψω με την ίδια όρεξη και να συνεχιστούν οι επιτυχίες», σημείωσε ο χάλκινος Ολυμπιονίκης.

«Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στην οικογένειά μου και στους ανθρώπους που με αγαπάνε και πιστεύουν σε εμένα. Είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που τα παιδιά μου καταλαβαίνουν τι κάνω και είμαι υπερήφανος γι' αυτό. Τους το αφιερώνω εξ ολοκλήρου. Ήρθε μέσα η Βασιλική, δεν περίμενα ότι θα φτάσει εκεί, γι' αυτό ήταν συγκινητικό και για μένα όταν την είδα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ: